Informatie over wol

3 redenen waarom ik voor plantaardige garens kies

De voorbije maanden kon je hier al veel uitleg lezen over synthetische of kunstmatige garens, semi-synthetische of plantaardige garens. Maar waarom kies ik er nu voor om met plantaardige garens te werken?

Daar zijn verschillende redenen voor maar één van de belangrijkste redenen is omdat ik niet tegen dierenleed kan en dat ik zeker niet wil dat dieren af zien omdat ik mijn hobby en mijn bijberoep zou kunnen uitoefenen.
Oké, sommige mensen zeggen dat dieren niet afzien als hun vacht wordt afgeschoren maar ik ben daar nog niet zo zeker van. Daar kunnen waarschijnlijk ellenlange discussies over gevoerd worden maar dit is hoe ik erover denk.

De tweede reden is dat plantaardige materialen verwerken tot garens, minder vervuilend zijn voor het milieu. Ook hier kunnen discussies over ontstaan en bestaan maar ik probeer er toch wat opzoekingswerk rond te doen, en dat ook hier te delen, en ik denk toch dat er bij verwerking van plantaardige materialen minder chemische materialen gebruikt worden dan wanneer een dierenvacht verwerkt moet worden. Voor de verwerking van katoen is er een heel veel water nodig wat natuurlijk ook niet goed is maar ondertussen bestaan er genoeg andere plantaardige materialen waar garens van gemaakt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan bamboe en linnen.

Een derde reden is omdat plantaardige garens minder prikken dan echte wol. Er zijn mensen die vinden dat echte wol te hard prikt en daarom dragen ze dat niet graag. Plantaardige garens geven gelukkig ook warmte af en prikken niet of toch veel minder.

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.