Vandaag wil ik jullie graag voorstellen aan mensen die mooie brei- en haakwerkjes ontwerpen. Zelf vind ik het leuk om ze te maken maar in het bedenken ben ik niet zo goed dus gelukkig zijn er andere mensen die dat voor mij doen.

Martin Storey 

Mijn eerste grotere project was de Mystery Afghan KAL gemaakt met Rowan Pure Wool Worstend die ontwerpen is door Martin. Hij gebruikt eenvoudige patronen maar eenvoud siert, echt waar! Het deken bestaat uit 8 patronen die dan verschillende keren herhaald worden, naargelang hoe groot dat je wilt dat het deken wordt. Ik gebruik mijn deken al maar het is nog te smal naar mijn zin dus ik zou nog 8 blokken wil bij maken. Zolang die blokken niet af zijn is het deken voor mij ook nog niet officieel afgewerkt. Het resultaat tot nu toe kan je bekijken door hier te klikken.

Begin dit jaar kwam startte er een tweede knit along, ontworpen door dezelfde Martin Storey, ik heb mij echt moet inhouden want ik vind het er weer prachtig uitzien! Maar ooit, als mijn kasten wat leger zijn, kan ik er misschien wel aan beginnen?

Claire Boeter en Saskia Laan 

Kennen jullie de vrolijke haakwerkjes van deze twee dames? Hun boeken zijn zo fijn om in te kijken met mooie foto’s en vooral duidelijk uitgelegd. Om eerlijk te zijn ben ik niet zo een goede haakster en doe ik het daardoor ook niet zo graag. Maar toch, als ik de boeken van Claire en Saskia vast neem begint het toch te kriebelen.

Ik maakte een tijd geleden al deze vlaggenlijn en ben er nog altijd blij mee dat ik gemaakt heb. Nu nog eens de moed vinden om aan een nieuw haakproject te beginnen, want ik weet dat ik weer blij ga zijn met het resultaat.

Kaffe Fassett 

Ok, ik beken. Van deze ontwerper heb ik nog niets gemaakt maar als je ziet wat hij allemaal ontwerpt en volgens mij ook maakt. Dat is fantastisch toch?!

Dit is voor mij wel een enorme motivatie om de faire isle techniek helemaal onder de knie te krijgen. Zo’n mooie dingen dat daarmee worden gemaakt! Liefde op het eerste zicht.
Faire isle een techniek waarbij je met twee of meer kleuren werkt en de kleur(en) die je niet gebruikt weef je mee in waardoor je eigenlijk figuren kan inbreien om het zo te zeggen. Je houdt een kleur in je linkerhand en een andere kleur in je rechterhand dus je moet goed weten wat je met welke hand moet doen, ondertussen je telpatroon niet uit het oog verliezen en dan ook nog eens rekening houden met de rechtse en averechtse kant van je werk. Je kan je wel voorstellen dat dat wat oefening vraagt he?

Categorieën: Favorieten

2 reacties

An · 15/07/2016 op 09:55

Whow, Lize, die Afghan knitted dekens zijn echt prachtig! Zet ik meteen op mijn to-do lijstje.

    Lize · 15/07/2016 op 10:01

    Ja he, die vind ik ook prachtig. Ben mij nog altijd aan het inhouden om het pakket voor het tweede deken niet te kopen 😉 De patronen staan wel allemaal op mijn computer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: