1. Je bent creatief en moet probleemoplossend denken. Jij bepaalt welke kleuren kunnen gecombineerd worden voor die ene trui, sjaals, muts… en je zal een oplossing moeten vinden als je een steek laat vallen. Hoe kan je die steek oprapen? Omdat breiende mensen hun problemen creatief moeten oplossen, zijn het meestal ook doorzetters en geven ze het niet snel op.
 2. Je bent hip want wie breit er nu niet? Bijna iedereen doet het, van jong tot oud.
 3. Je kan goed multitasken. Ik brei altijd terwijl ik TV kijk en soms ga ik op vrijdagavond breien op café met vrienden, dus combineer ik het breien met praten, eten en drinken. Nu kan niemand meer zeggen dat je geen multitasker bent.
 4. Je hebt veel geduld. Breien gaat traag, vaak nog te traag naar mijn zin. Maar als jij een grote omslagdoek of een deken kan breien, dan heb je bewezen dat je echt wel heel veel geduld hebt.
 5. Tijdens en na het breien ben je heel erg ontspannen. Je moet je concentreren op wat je aan het breien bent en je kan ondertussen moeilijk aan andere dingen denken.
 6. Breien kan helpen om minder slechte gewoontes te hebben. In de plaats van door Facebook te scrollen, pak jij je breiwerk. Als je zin hebt in een sigaret, brei je nog een rij of twee waardoor je drang vermindert en misschien zelfs helemaal afneemt.
 7. Jij maakt je cadeautjes zelf en geeft dus altijd unieke cadeautjes. De items die jij breit, heeft niemand anders en zijn niet te koop in de winkel.
Categorieën: 40 dagen bloggen

4 reacties

Jasmien · 08/03/2019 op 15:13

Goh, ik zou willen kunnen breien, maar het lukt me gewoon niet.
Laat me haken of een kleedje ineensteken, dat lukt, maar breien niet 🙁

  Lize · 08/03/2019 op 17:53

  Iedereen kan iets anders goed hé. Ik kan absoluut niet naaien al lijkt mij dat ook heel leuk en gemakkelijk als je dat kan.

minoesjka2 · 11/03/2019 op 20:02

Helaas is breien voor mij niet goed. Na mijn bovenarm breuk is het niet goed voor mij om mijn bovenarm lang in een houding te houden terwijl ik met mijn onderarm repeterende bewegingen maak ……. en dat doe je dus met breien.

  Lize · 12/03/2019 op 07:07

  Oh jammer om te lezen, en eventjes breien en daarna iets anders gaan doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: