Je bent zo
mooi
anders
dan ik,
natuurlijk
niet meer of
minder
maar
zo mooi
anders,
ik zou je
nooit
anders dan
anders willen.

Gedicht: Hans Andreus

Ik heb mij lang anders dan de anderen gevoeld. Ik ben altijd zwaarlijvig geweest en voelde me daardoor sowieso al anders. Ik kon niet zoveel als leeftijdgenootjes en was veel minder snel in spelletjes en bij het sporten.

In het middelbaar merkte ik vooral dat ik anders was dan de anderen doordat ik uitgaan, iets gaan drinken op café tot “een kot in de nacht” (zoals ze dat hier zeggen), echt niet leuk vond. En als je een paar keer zegt dat je niet meegaat, vragen ze je ook niet meer mee. Zo gaat dat nu eenmaal.

Ik was en ben nog altijd iemand liever gewoon thuis is met een breiwerk voor TV, een boek in bad… lekker doen waar ik zin in heb en met niemand rekening moeten houden.

Ik heb het daar lang moeilijk mee gehad om een echte huismus te zijn en het raar gevonden dat ik niet was zoals de anderen maar nu ben ik blij dat ik ik ben en ik de dingen doe die ik graag doe.

Dat anders zijn merk je ook wel in het breien want veel jonge dertigers die breien zijn er niet, of ik ken ze toch nog niet. Breien is wel terug hip maar het beeld van een oud omaatje dat in een schommelstoel voor de houtkachel zit te breien, blijft bij de meeste mensen toch hangen.


4 reacties

minoesjka2 · 06/03/2019 op 20:28

Dat heb ik in mijn puberteit ook gehad. Heb nooit van het uitgaan naar drinkgelegenheden of dancings gehouden.
Toen niet, maar nu besef ik dat we niet anders zijn, maar uniek en voor onze keuze uit durven komen/

    Lize · 07/03/2019 op 18:29

    Nu besef ik dat inderdaad ook maar in mijn puberteit voelde ik mij echt anders.

Leen · 01/04/2019 op 15:29

Ik herken mij daar wel wat in hoor, want ik ging ook niet uit (tot ik het lief leerde kennen), ik had vriendinnen die er (deels) ook zo over dachten. Ik ben blij dat een mens door volwassen te worden stilletjesaan z’n eigen keuze durft te maken, want anders is daarvoor zeker niet slechter, integendeel!

    Lize · 02/04/2019 op 18:33

    Dat is waar. Alleen had ik die jaren geen vriendinnen die niet graag uitgingen en dan voel je je echt wel alleen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: