Op verschillende blogs zag ik al “As we speak” voorbij komen. Dit leek me ook wel een leuk idee! In deze blogpost vertel ik dan 1 x per maand waar ik buiten het handwerken nog mee bezig ben. Zo kunnen jullie mij ook wat beter leren kennen.

Kijken naar verschillende opgenomen programma’s. Eind dit jaar verhuis ik en ik heb nog zoveel leuke programma’s en films opgenomen die ik graag nog zou bekijken voordat ze verloren gaan door te verhuizen. Bovendien combineer ik het TV kijken altijd met breien en dat komt momenteel ook goed uit.

Verlof, Boord, De Hand, Leren, Opmerking, Opleiding

Bezig met de opleiding, nog steeds, ik blijf het heel erg interessant vinden maar ik heb de combinatie van een hele dag les volgen, huiswerk maken en het huishouden doen toch wel wat onderschat. Gelukkig komen we goed overeen binnen ons klasgroepje en kunnen we onze gevoelens delen.

De laatste tijd vind ik het financieel echt niet gemakkelijk dus ben ik aan het twijfelen om de opleiding niet af te ronden maar zo snel mogelijk werk te zoeken. Dinsdag ga ik een afspraak vragen met iemand die de opleiding begeleidt en ook eens langsgaan bij de vakbond om te informeren.

Bestellingen af te werken, met name sokken breien, en zorgen dat ik kan bij blijven met de breilessen. Hiermee bedoel ik dat mijn huiswerk op tijd klaar moet zijn zodat ik de volgende les mee kan met de nieuwe uitleg die we krijgen.

Trots op de twee bestellingen die onlangs geplaatst werden. Ik ben er echt ontzettend blij mee maar merk wel dat het mij, op dit moment, extra stress bezorgt omdat ik al met zoveel bezig ben en zo weinig tijd heb. Laura vroeg om de Joji mysterywrap voor haar te maken. Zij is allergisch aan wol dus ik ga een volledig wolvrije sjaal voor haar maken. Het was een zoektocht naar het goede garen maar dat vind ik een leuke uitdaging!
Een paar dagen geleden vroeg Katrien of ik de Laurelie voor haar wil maken, daar moet ik het materiaal nog voor kopen.

Afbeeldingsresultaat voor stoomstraat kessel-lo

Appartement gekocht Een week of 2 geleden heb ik de sleutels ontvangen en vorige week ben ik het appartement dan ook gaan betalen. Het blijft nog raar aanvoelen om zelf eigenaar te zijn van een appartement. Ondertussen is het ook nadenken over welke verfkleur ik wil, wat voor soort laminaat ik wil leggen etc…

Categorieën: As we speak

16 reacties

loesjezaakjes · 15/10/2017 op 20:48

Gefeliciteerd met je appartement 🙂

Knitting Gwen · 15/10/2017 op 21:00

Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Spannend hoor. Het klinkt allemaal inderdaad als druk met ook bestellingen, je opleiding en dergelijke. Wat maakt dat je twijfelt over het financiële gedeelte van je opleiding? Kan je misschien ergens een potje van een instantie aanspreken? Ik doe maar een voorstel.

  Lize · 16/10/2017 op 19:07

  Bedankt voor je lieve reactie. Ik twijfel vooral omdat ik nu werkloos ben en dus wel een werkloosheidsuitkering krijg maar dat is toch wel wat minder dan een loon en dan nog een appartement gekocht… dat is geen gemakkelijke combinatie.

   Knitting Gwen · 16/10/2017 op 20:52

   Dat snap ik helemaal. Dan ben je wel aan het twijfelen. Even een dikke knuffel.

Mia Wouters · 15/10/2017 op 22:19

Dat is een hele boterham waar je mee bezig bent, hopelijk wordt je er toch niet al te veel door gestresseerd, proficiat met je nieuwe woning, is het ook nog in Leuven ? Ben momenteel ook druk met enkele opdrachtjes en binnenkort op cursus bij Rosemieke, dus weet heel de winter weer wat doen.

  Lize · 16/10/2017 op 19:08

  Het is in Kessel-lo, vlakbij het station van Leuven 🙂 Welke cursus ga je volgen? Ik heb me niet meer ingeschreven omdat het momenteel te duur en te druk is maar mis het ergens wel.

   Mia Wouters · 16/10/2017 op 21:44

   ik ga de tas in tuisch haken volgen en bernadettevest breien en handschoenen breien ja begrijp het dat het nu te duur is, het is ook veel geld, ik doe het ook voor het contact nog te onderhouden met de andere breisters.
   Ben nu ook graag thuis nu loeka er bij is.

daniellecobbaertbe · 16/10/2017 op 10:16

Gefeliciteerd met je woning.

Een opleiding volgen is best intens. En het kan financieel een stap terug zijn, maar als je nadien een betere job hebt dankzij die opleiding kan het sowieso een goede zaak zijn.

  Lize · 16/10/2017 op 19:08

  Zo probeer ik er ook over te denken

minoesjka2 · 16/10/2017 op 20:10

Ik snap best dat je getwijfeld heb met het kopen van je appartement nu je geen werk hebt. Trouwens, hier in Nederland kun je geen huis kopen als je geen werk hebt, je krijgt geen hypotheek.
Wel spannend hoor, en ja, ik zou toch proberen die opleiding af te maken, vergroot je kans op werk en op je appartement goed te kunnen onderhouden en inrichten.

  Knitting Gwen · 16/10/2017 op 20:54

  Daar sluit ik me bij aan. Als je het voor elkaar weet te krijgen, biedt het grotere kansen.

  Lize · 17/10/2017 op 17:50

  Ik weet niet of het in Nederland ook bestaat maar ik heb een sociale koopwoning gekocht. Om het heel kort samen te vatten heb ik het appartement veel goedkoper kunnen kopen dan normaal en daarvoor moet je aan allerlei voorwaarden (zoals niet te hoog inkomen, lang genoeg in die stad wonen…) voldoen. Er wordt ook verwacht dat ik nu 20 jaar in dat appartement blijf wonen.

Hilde · 25/10/2017 op 09:48

Wat een heerlijk overzicht Lize. Je bent echt goed bezig! Proficiat alvast met de aankoop van je eigen appartement, dit is zo knap. Ik hoop dat je nieuwe woonst snel een fijne thuis mag worden voor jou. Ook blij voor jou dat de bestellingen zo vlot lopen. Toch ook even je grenzen bewaken hier. Begrijpelijk wel dat de twijfel al eens toeslaat, gezien je huidige financiële situatie…we zitten in hetzelfde bootje 😉 Een loopbaan- of trajectbegeleiding kan best nuttig zijn. Anderzijds: volg ook je dromen, zij weten de weg 😉

  Lize · 25/10/2017 op 10:04

  Ik heb een jaar of 2 geleden loopbaanbegeleiding gevolgd en om eerlijk te zijn… Ik heb daar niet veel aan gehad maar ik weet dat het voor sommige mensen wel goed kan helpen.

   Hilde · 25/10/2017 op 10:07

   Het is altijd een beetje zoeken hé. Ik heb er de elementen uit gehaald waar ik iets aan had. Qua sfeer was het toen niet ideaal: de meesten daar kwamen er om te klagen over hun eigen situatie. Dat maakte dan weer dat het minder motiverend was om er telkens naartoe te gaan. Die cursus heb ik hier nog liggen. Tips zoals voorbereiding op een sollicitatiegesprek met richtvragen en hoe het solliciteren aanpakken met een dagplanning vond ik dan weer wel interessant…

As we speak #3 – Made by Lilo · 26/12/2017 op 10:16

[…] naar verschillende TV-programma’s. Mijn digicorder is meeverhuisd en alle programma’s daarop ook maar ik heb de laatste weken zo weinig tijd gehad om TV te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: