Nog een interessant artikel van Interweave dat ik graag wil delen: 5 projects to help improve your knitting.

Een meester in het breien worden is niet gemakkelijk. Je moet veel tijd besteden aan proeflapjes en projecten breien en informatie opzoeken en uitschrijven over de geschiedenis van het breien. Het klinkt interessant om een meester in het breien te worden maar de meeste van ons hebben geen tijd om er zoveel mee bezig te zijn. In plaats daarvan kiezen we projecten die ons iets leren en ons dus uitdagen zoals kabels breien, verkorte rijen, breien met meerdere kleuren…

Met dat in gedachten volgen hier 5 projecten waardoor je breivaardigheden zullen verbeteren of dat je zelfs nieuwe dingen zal leren:

improve your knitting with the dawson city pullover

Dawson City trui
Dit soort truien zijn de laatste tijd erg populair. Het is echter niet gemakkelijk om ze aan te passen aan jouw maat, vooral als je brede schouders of een grote boezem hebt. Sarah Solomon heeft heel goed nagedacht over dit ontwerp waardoor deze goed past, echt goed.

improve your knitting with the slippery slope socks
Slippery slope sokken
Deze sokken zijn prachtig. Ze zijn niet alleen kleurrijk, ze combineren verschillende technieken in een klein project, zoals kabels breien en kleurenschema’s lezen. Kies leuke sokkenwol uit en begin er aan.

ravelry wool studio vol. ii

Big sur pullover
Leuk om te breien, het patroon van Norah Gaughn is een makkelijke les in brioche breien. Leer meerderen en minderen in een steek, maak een rand met gedetailleerde steken.

the dahlia cardigan project might just improve your knitting

Dahlia trui
De charmante trui  van Dahlia Zoppetti is een staaltje techniek. De trui begint in het midden als een cirkelvormige kantmedaillon en groeit dus vanuit het midden naar buiten. De mouwen worden er achteraf ingezet maar dat is geen probleem omdat je tijdens het breien voorlopige steken maakt in een ander kleur van garen. Daardoor weet je waar de mouwen moeten komen.

improve your knitting with multiple yarn crafts

Koolhaas muts
Leren moet geen grote uitdaging zijn. Geïnspireerd door architect Rem Koolhaas is de muts van Jared Flood opgebouwd uit een spiraalvormig rooster van kabelsteken. Het klinkt ingewikkeld maar het is verbazingwekkend eenvoudig. Als je kabels wilt leren breien maar geen tijd of zin hebt om een trui te breien, begin dan met deze muts.

Wat wil jij nog graag leren?

P.S. Ik zag achteraf pas dat je voor alle patronen moet betalen maar zo heb je wel al een idee hoe je je breivaardigheden kan verbeteren.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: