Ik ben net terug van een vrijgezellenweekend. Een hele eer dat ik getuige mag zijn tijdens de trouw van die vriendin maar er kruipt veel werk, tijd en energie in zo’n weekend organiseren en beleven 😉

Natuurlijk moest de toekomstige bruid opvallen tussen “de bende” en daar had ik wel een creatieve oplossing voor.

Ik haakte een fijn bloemenkettinkje volgens het patroon van Claire Boeter en/of Saskia Laan uit het boek “Haken & kleur – feest”. Ik gebruikte ‘maar’ 2 kleuren ipv 3 en deed het in Catania katoen met haaknaald nummer 3. De ketting bestaat uit allemaal lossen die je af en toe vast haakt zodat er een blaadje ontstaat. De bloemetjes waren iets moeilijker, wat meer prutswerk, maar eens ik het door had ging dat ook vlot!

Ik breide ook nog een matchende bruidsjerp. Ik heb het patroon eerst uitgetekend in Stitch fiddle en dan via de faire isle techniek die ik maar half ken de letters ingebreid. Ik breide op een lange rondbreinaald zodat ik ineens meer dan 250 steken kon opzetten en de sjerp lang genoeg maken. Omdat je altijd recht breit krulde de sjerp wel erg hard en daar had ik geen rekening mee gehouden toen ik er aan begon…
Ik heb de sjerp een hele week laten blokken met natte handdoeken er op, vrijdagavond heb ik er dan nog een rand rond gehaakt want dat zou ook helpen om te ‘ontkrullen’ maar was toch nog niet tevreden. Zaterdag heeft mijn mama dan een keukenhanddoek nat gemaakt, er opgelegd en de handdoek drooggestreken en daardoor was de sjerp plat. Dank u!

De toekomstige bruid was erg braaf en heeft zowel de ketting als de sjerp heel het weekend aangehouden 😉


5 reacties

Atelier Rosan · 10/04/2017 op 12:43

Heel leuk idee, Lize! Ook dikke proficiat voor die sjerp!

Ilse Verhoeven · 13/04/2017 op 16:50

Ohhhh wat mooi!

Super goed gelukt!

Ann De Groof · 29/04/2017 op 08:10

gewoonweg prachtig!

    Lize · 29/04/2017 op 12:45

    Bedankt Ann, ook voor je mailtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: