Al een aantal dagen ben ik aan het denken “Ik moet nog eens iets op mijn blog posten”, “Ik ben niet goed bezig zo”. Dat moeten en mezelf dingen opleggen herken ik wel van in het dagelijks leven maar ik had toch nog niet meteen door dat ik daardoor geen blogpost getypt kreeg. Tot ik vanmorgen de post van GoAnnelies las over blogperfectionisme. Zo herkenbaar! Bedankt om dit te delen Annelies, want dit inspireerde mij om opnieuw te beginnen bloggen 😉

Tot voor kort dacht ik eigenlijk dat ik geen perfectionist was. Heb je die rommel in mijn huis al eens gezien? Als er bezoek komt, heb ik altijd nog veel werk met de afwas. Ik weet graag op voorhand als er bezoek komt want dan kan ik de rommel nog snel in kasten stoppen. Dankzij de nieuwe psycholoog leerde ik dat perfectionisme niet alleen te maken heeft met alles recht leggen etc. Het heeft ook te maken met bevestiging nodig hebben, alles goed willen doen voor de anderen, etc. Zo wil ik dus altijd blogposts schrijven die in een bepaalde categorie kunnen geplaatst worden en die categorie komt dan zeker 1 x per maand terug. Je voelt het al aankomen vermoed ik, ik maak het mezelf moeilijk en leg mezelf te veel regels op waardoor het bloggen er niet van komt.

Het is best om een planning te hebben en 2 of 3 x per week een blogpost te publiceren zodat je lezers weten wanneer ze een nieuw bericht mogen verwachten. Pff… Zo vaak? Over wat moet ik dan allemaal schrijven? Gaat dat niet te saai worden?

Ik ben al jaren op zoek naar mezelf en wat ikzelf echt graag wil en ik denk dat dit wel samenhangt, hoe raar het ook klinkt, met deze blog. Wat als ik nu eens zou gaan bloggen als ik er zin in heb? Over onderwerpen waar ik het graag over heb? Of het nu 3 x per week is of minder. Dat maakt toch niet uit! Ik moet meer doen waar ik mij goed bij voel en minder doen wat ik denk dat anderen van mij verwachten. Dat ga ik nu, blogsgewijs, proberen en dan zie ik wel weer wat dat oplevert.

Categorieën: Uncategorized

4 reacties

Annelies · 24/04/2018 op 19:00

Hey Lize, ik ben heel blij dat ik je hebt kunnen inspireren. Je moet inderdaad gewoon doen waar je je goed bij voelt en vooral wat je plezant vindt. Het is leuk dat je een thema en categorieën hebt, maar wie zegt dat je daar niet van mag afwijken? Er is niemand die jou een boete gaat komen geven 😉 veel plezier met bloggen de komende tijd!

    admin · 26/04/2018 op 07:18

    Klopt inderdaad helemaal 🙂 Ik ga nu echt vaker proberen te bloggen gewoon als ik er zin in heb, ook al past het niet in “het thema” of een categorie

Goofball · 03/05/2018 op 12:46

Doen….dat waar je goesting in hebt dus.

    admin · 04/05/2018 op 12:47

    Inderdaad 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: