Iets meer dan een jaar geleden, trok ik mijn stoute schoenen aan en vroeg ik aan de Buurderijverantwoordelijke of ik producent kon worden en dus daar mijn producten verkopen.

Wat is Boeren & Buren/de buurderij
Het is een platform/website waardoor jij als consument, rechtstreeks je producten bij de boer kan kopen. De korte keten dus. Als consument weet je ook wat de boer krijgt voor zijn producten. De boeren verkopen groenten, fruit, vlees, vis, eieren maar bijvoorbeeld ook olijfolie, thee, koffie en brood.

Waarom werd ik producent van de buurderij? 
Omdat ik items wil breien en haken die afval kunnen verminderen en zoveel mogelijk met natuurlijke garens wil werken zoals bamboe en katoen. Bij voorkeur wordt het garen dan ook nog in Europa geproduceerd en met natuurlijke kleuren geverfd.
Ik sprak met de buurderijverantwoordelijke af dat ik producent mocht worden als ik dingen zou maken die op één of andere manier iets met eten te maken hebben.

Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan…
Ik breide slabbetjes en vaatdoekjes en haakte boodschappennetjes maar vermits je, vooral met dat laatste, om de oren wordt geslagen en je die tegenwoordig overal gratis krijgt, verkocht dit niet goed.

Het is al in het nieuws geweest dat mensen nu meer dan ooit lokaal kopen én ik kreeg een mail van de organisatie dat het de moeite is om producten verkocht te krijgen. Dus dit is het moment! Zo lijkt het toch… maar wat maak ik dan? En ga ik het nu wel verkocht krijgen? En nog wel meer van die vragen maar ik ben er in ieder geval over aan het nadenken en heb al allerlei ideeën gezocht op Pinterest.

Welke milieuvriendelijk alternatief zou jij nog willen kopen?

Categorieën: As we speak

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: