Borgo de Pazzi is een Italiaans garenmerk dat zich onderscheidt door het gebruik van natuurlijke materialen.

Elk garen in de Borgo de Pazzi collectie is gemaakt om uniek en speciaal te zijn met de nadruk op eersteklas kwaliteit en een uitgebreid kleurenpalet. Alle garens worden geproduceerd in Italië, in de eigen fabriek van Effe Elle.

Ecologische producten

Borgo de Pazzi is altijd gevoelig geweest voor milieu problematiek en daarom introduceren ze een nieuw garen in de Amore garen lijn, gebruikmakend van gerecyclede vezels. Het is niet alleen een mooie ecologisch product maar heeft ook een uitstekende kwaliteit/prijsverhouding. Het is gemaakt uit vezels uit gerecyclede gebruikte kleding en restanten uit de fabricage hiervan.

Het gebruiken van gerecyclede vezels draagt aanzienlijk bij tot het verduurzamen van het milieu evenals het verminderen van pesticiden bij het kweken van de plantenvezels. De garens zijn niet geverfd, de kleuren worden verkregen door een selectie op kleur van de materialen, die verwerkt worden.

Hannah

Hannah is gemaakt van lyocell. Een garen van de snippers van eucalyptusbomen dus een natuurlijke kunstvezel. Het wordt geproduceerd zonder schadelijke stoffen en is biologisch afbreekbaar. Het is erg zacht, veerkrachtig, glanzend en zeer absorberen. Het ideale garen voor mensen met huidproblemen. Per bol van 100 gram is er een looplengte van 330 meter. 

Hannah kan je bij mij kopen door op deze link te klinken.

 

Categorieën: Webshop

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: