Borgo de Pazzi is een Italiaans garenmerk dat zich onderscheidt door het gebruik van natuurlijke materialen.

Elk garen in de Borgo de Pazzi collectie is gemaakt om uniek en speciaal te zijn met de nadruk op eersteklas kwaliteit en een uitgebreid kleurenpalet. Alle garens worden geproduceerd in Italië, in de eigen fabriek van Effe Elle.

Ecologische producten

Borgo de Pazzi is altijd gevoelig geweest voor milieu problematiek en daarom introduceren ze een nieuw garen in de Amore garen lijn, gebruikmakend van gerecyclede vezels. Het is niet alleen een mooie ecologisch product maar heeft ook een uitstekende kwaliteit/prijsverhouding. Het is gemaakt uit vezels uit gerecyclede gebruikte kleding en restanten uit de fabricage hiervan.

Het gebruiken van gerecyclede vezels draagt aanzienlijk bij tot het verduurzamen van het milieu evenals het verminderen van pesticiden bij het kweken van de plantenvezels. De garens zijn niet geverfd, de kleuren worden verkregen door een selectie op kleur van de materialen, die verwerkt worden.

Het Pima katoen kan je bij mij kopen door op deze link te klinken. Hieronder wat meer informatie over het Pima katoen.

Pima katoen

Katoen is katoen denken de meesten. Maar er is verschil. Veel verschil! Het ene katoen is het andere niet!

Soorten katoen verschillen van elkaar in vezellengte en sterkte. Hoe langer en sterker de vezel, hoe zachter en duurzamer de garen die ervan gesponnen worden. En hoe duurder.

Pima katoen = zacht en sterk
De zachtste en sterkste soort is Pima katoen. Pima katoen is vernoemd naar een indianenstam die deze katoenplanten verbouwden in Arizona, de Verenigde Staten.

Pima katoen en Egyptisch katoen hebben ook overeenkomsten. Ze zijn beide van mooie kwaliteit door een fijne weving en hebben de mogelijkheid om veel vocht op te nemen. Pima katoen heeft soms een iets kortere vezel dan Egyptisch katoen.

Door de mooie kwaliteit worden steeds meer T-shirts geproduceerd van “lange strengen katoen”: Pima katoen. T-shirts en overhemden van Pima katoen zijn populair bij zowel mannen als vrouwen, omdat ze licht zijn, maar toch voldoende warmte bieden. Ook herensokken worden gemaakt van Pima katoen, omdat ze lekker warm zijn en lang hun vorm behouden.

Voor- en nadelen van Pima katoen 
Het grote voordeel is dat kleding vaak langer meegaat dan bij ‘normaal’ katoen.
Een mogelijk nadeel is de eigenschap om veel vocht op te nemen, hierdoor willen vlekken zich nog wel eens extra diep in de katoenvezels verspreiden.

 

Categorieën: Webshop

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: