Ik dacht eerst niet te gaan, de trein is veel te duur dus niet de moeite waard. Totdat ik via Priegelblog een e-mail kreeg waardoor ik korting kon krijgen voor de treintickets. Ik moest snel beslissen en dat heb ik dan ook gedaan: ik kocht tickets om van Leuven (België) naar Rijswijk (Nederland) te reizen om daar de breidagen te bezoeken.

Vrijdag 19 mei om 7 uur ‘s morgens deed ik de voordeur al achter mij dicht. Om 7u42 nam ik samen met Monique de trein naar Mechelen, dan van Mechelen naar Rotterdam en in Rotterdam overstappen op een sprinter om in Rijswijk te geraken. Ik vond het wel leuk dat ik niet alleen was zodat we toch wat konden praten tussendoor. En natuurlijk ook breien op de trein!

Breien op de trein

De beurs was nog niet zolang open als we daar aan kwamen, ik denk dat het 10u15 was. Om te bekomen van de reis dronken we eerst nog een cola of koffie voordat we de beurs gingen verkennen.

Eenmaal op de beurs zag ik zoveel mooie wol, kraampjes etc. Ik had me voorgenomen om veel foto’s te trekken maar ben dat voornemen al snel uit het oog verloren… Ik was te druk bezig met naar de wol te kijken 🙂

Trollenwol

Mooie sjaals en truien aan het kraam van Trollenwol

Standje

Dit kraam vond ik wel gezellig ingericht maar weet niet meer van welke winkel het was…

Toen ik ongeveer de helft van de beurs had gezien heb ik middagpauze genomen. Zo rondslenteren is toch altijd vermoeiender dan ik dacht! Maar het was een leuke en lichte “pauzeruimte” waar ik wel echt even tot rust kon komen.

Even pauze

Na de middag bezocht ik dan de kramen die ik nog niet gezien had. Dat bleken er minder te zijn dan ik dacht dus voordat ik aan de workshop begon heb ik nog ca. 15 minuten helpen breien voor Groningen.
Om 13u45 moest ik mij naar workshopplein 2 begeven want ik had me ingeschreven om een halsketting te haken bij Annelies Baes. Het was moeilijker dan gedacht maar ik vond het wel een fantastische leerkracht! Zij had onmiddellijk door dat ik een linkshandige haker ben die het heeft geleerd door een rechtshandige. Vanaf nu kan ik dus linkshandig haken zoals een linkshandige 🙂

Halsketting haken

De bedoeling is dus dat je met het blauwe katoen haakt rondom de ‘sprang’. Je zet 97 steken op en zorgt dat de sprang er altijd tussen zit. Dan haak je een rij halve vaste in de voorste lus, een rij halve vaste in de achterste lus. Zo brei je 4 rijen, denk ik. In de laatste rij verwerk je dan de kraaltjes waardoor je een hele mooie ketting krijgt.

Na de workshop had ik het gevoel dat ik alles wel had gezien, genoeg geld had uitgegeven en dat ik moe was. Monique was nog bezig met een workshop maar ik had op voorhand al aangegeven dat ik niet zo héél lang ging blijven.

Dus vertrok ik terug naar huis, met mijn grote buit van de dag.

Breidagen Rijwijk de buit.jpg

Ik kan weer een aantal jaar verder maar dat ze ik al een paar jaar 😉 Het valt echt niet meer te ontkennen dat ik wolverslaafd ben 🙂

Categorieën: Uitstappen

8 reacties

Atelier Rosan · 21/05/2017 op 10:59

Op een handwerkbeurs is het altijd leuk vertoeven he? Nog leuker als je dan bekenden ontmoet!
Die halsketting van Annelies Baes lijkt mij wel leuk om te proberen! Laat je ze zien als je er klaar mee bent?

    Lize · 21/05/2017 op 18:02

    Ik heb het gevoel dat die ketting in “de vergeetput” gaat geraken omdat ik met zoveel andere dingen bezig ben maar ooit zal ik hem wel maken.

Dominique · 21/05/2017 op 11:45

Zo te lezen heb je een hele fijne dag gehad, weer iets nieuws geleerd, en de voorraad aangevuld…

filologiablog · 21/05/2017 op 18:06

zo veel mooi wol gekocht!

Monique · 24/05/2017 op 02:05

De winkel van je mooie foto is Atelier Lindelicht. Bekentenis van een medewolverslaafde: ik heb er sokkenwol gekocht.

    Lize · 24/05/2017 op 07:55

    Leuk dat je de naam van de winkel nog weet 🙂 Ik heb daar geen wol gekocht maar ze hadden er ook wel mooie liggen.

Hilde · 04/06/2017 op 09:06

Zulke beurzen zijn altijd leuk vind ik. Ik heb dat met stofjes (want ik maak graag naaiwerkjes) dus heel herkenbaar wat je schrijft Lize.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: