Breien zou volgens onderzoekers een goede activiteit zijn voor jou én voor je emoties. Of je nu een trui, een deken of een slabbetje breit, je krijgt er iets moois voor terug en tegelijkertijd zorg je voor je emotionele gezondheid.

Een expert in therapeutische ambachten onderzocht dit onderwerp en schreef er een boek over.

Breien maakt deel uit van sommige therapeutische behandelplannen. Het breien helpt onze hersenen behendig te houden en onze emotionele stabiliteit te verbeteren.

Het is ontspannend
Breien is geweldig voor het verminderen van angst, piekeren en stress omdat het veel concentratie kost. Wanneer jij je op je breinaalden concentreert, vervagen je problemen naar de achtergrond. Breien laat weinig ruimte voor negatieve emoties.

Het maakt je hersenen wendbaarder
Haak- en breitechnieken vereisen mentale behendigheid. Wanneer je je hersenen aan het werk zet, leren deze om op een verfijndere manier te werken. Het helpt ook bij het verbeteren van de fijne motoriek, waardoor ook de hand-oog coördinatie zal verbeteren.

Breien voor sociale vaardigheden 
Breien is heel leuk om samen te doen en dit wordt ook veel gedaan. Dit is geweldig nieuws omdat het een goed excuus is om ideeën uit te wisselen en tijd door te brengen met andere mensen.

Het verlicht depressie 
Tijdens het breien, geeft je lichaam serotonine af, een natuurlijk antidepressivum. Een studie van het British Journal of Occupational Therapy heeft dit ontdekt. De studie toonde aan dat 81% van de deelnemers een opmerkelijke verbetering in het serotonine-gehalte vertoonde na een periode van breien.

Het verbetert je zelfvertrouwen 
Door te breien leer je een nieuwe vaardigheid en doe je iets productiefs. Leuke dingen maken voor je vrienden en familie zal je zelfvertrouwen ook goed doen.
Breien is een bezigheid waarbij jij jezelf uit. Het is een manier om creatief bezig te zijn en een kans om iets mooi te maken.

Het helpt om beter te slapen 
Slapeloosheid is een wereldwijd gezondheidsprobleem. Het lijkt er op dat een repetitieve activiteit een kalmerende en ontspannend werking heeft waardoor je ontspannen en zonder stress naar bed kan gaan.

Bron: Verken je geest

Categorieën: Breien

2 reacties

Mia · 19/04/2020 op 10:35

stukje waar ik mezelf in herken, wat ik ook fijn vind Lize is dat je groot letterdruk gebruikt voor je stukjes te schrijven, heel veel dank daarvoor, ik lees je stukjes altijd reageer niet altijd maar heb ze wel gelezen, ik heb bewondering wat je allemaal maakt en doet.

    Lize · 20/04/2020 op 13:04

    Bedankt voor je reactie, Mia. Ik probeer een beetje in te spelen op de actualiteit en ik denk wel dat mensen nu wat meer ontspanning kunnen gebruiken. Ik had nog niet stil gestaan bij de grote letterdruk maar ik ben blij dat het jou helpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: