Zoals  je al eerder kon lezen, op de pagina over Lilo, staat mijn hart open voor mensen die anders zijn en wil ik zo Leuven en omgeving mee veranderen. Ik doe om de 3 weken op zaterdagvoormiddag vrijwilligerswerk in de spelotheek, via Buren Zonder Grenzen ben ik buddy van erkende vluchtelingen en als het uitkomt doe ik ook vrijwilligerswerk bij ANBN.

Ik zou zo graag nog meer vrijwilligerswerk doen omdat ik daar zoveel voldoening uithaal maar jammer genoeg telt mijn dag ook maar 24 uur en kan ik geen extra uren bij maken.

Er zijn heel wat initiatieven om te breien voor het goede doel. Ik heb al geprobeerd om daar meer tijd voor te maken maar dat lijkt helaas niet te lukken. Het zijn nochtans 2 dingen die ik graag doe en lijken dus op het eerste zicht ideaal om te combineren. Een paar jaar geleden ben ik in Werchter mee gaan breien voor ‘t Lampeke, dit buurtwerk helpt mensen in armoede door bijvoorbeeld goedkope maaltijden aan te bieden, tweedehandskleding te verkopen voor minder dan 1 euro… De spullen die wij gebreid hadden, werden uitgedeeld op 6 december zodat iedereen toch een mooi en warm cadeau kon ontvangen van Sinterklaas. Ik vond dit echt zo’n mooi initiatief en heb daar graag aan meegewerkt. Warme winter is een project dat vooral kinderen een warme winter wilt bezorgen. Soms brei ik eens iets met het breiraam, dat gaat dan gelukkig snel vooruit, en schenk ik aan hen maar ik zou nog wel meer willen doen…

Brei jij soms voor het goede doel?

 

Categorieën: 40 dagen bloggen

2 reacties

J · 19/04/2019 op 07:42

Nee ik brei nooit voor een goed doel wel doe ik aan ruilhandel.

    Lize · 20/04/2019 op 08:37

    Ruilhandel voor het goede doel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: