Op-Art socks door Stephanie van der Linden

I like designing socks of all types, but I particularly like the challenge of designing socks that fit within themes.

Enjoy a fresh new approach to sock knitting. Master knitter Stephanie van der Linden shows her technical skills to great effect in Op-Art Socks. A collector of op-art ceramics, she was inspired to translate graphic optical illusions into knitted patterns for socks, replicating their eye-popping effect.

Op-Art Socks contains 19 projects. Explore graphic colorwork, textured knitting (knit and purl), shadow knitting, and shifting ribbing to create optical illusions. The book includes black-and-white swatches of all patterns so that you can readily perceive the op-art illusions in each piece.

61hyei028xl-_sx258_bo1204203200_
Bron: Amazon.com

 

Dit boek leerde ik kennen via An van Atelier Rosan. Ik vind het echt een prachtig boek met prachtige sokken!! Voor mij is het enige grote nadeel dat het boek in het Engels is en dat ik daar niet zo heel goed in ben. Maar het is prachtig om naar te kijken en ooit zal ik er wel sokken uit maken maar dat is er tot nu toe nog niet van gekomen.
Elk patroon wordt uitgebreid uitgelegd en beschreven en er staan ook telkens telpatronen bij, wat het toch iets gemakkelijker maakt om te kunnen volgen.

opart-socks-2-400x293
Bron: by hand, with heart

6 gedachten over “Op-Art socks door Stephanie van der Linden

  1. als je uitleg wil over een bepaald patroon, ik heb ze alle 19 gebreid! kijk maar eens op mijn blog
    http://dominiqueknitting.blogspot.be/search?q=op-art
    Mijn ervaring: door de aparte constructie is het niet altijd evident om goed passende sokken te krijgen. Ik ben nogal een losse breister, en jij ook denk ik. Maar er staan ook een paar heel eenvoudige sokken bij, bv. Anni
    http://dominiqueknitting.blogspot.be/2015/04/freiburg-en-op-art-socks-anni.html

    1. Bedankt voor je reactie. Ik dacht dat het misschien ook al gewoon leuk kan zijn om mij te laten inspireren door het boek maar daarom nog niet het hele patroon te gebruiken. Die ‘Anni’ sokken zien er wel mooi uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
30 − 8 =