Warme wintersjaal

Als kind heb ik ooit eens leren breien van een vriendje, die liep school in de Stainer school en had daar aan de hand van een verhaaltje leren breien. Het was een eenvoudig verhaaltje dat vooral duidelijke maakte wat je met de draad en priemen moest doen maar ik ken het verhaaltje jammer genoeg niet meer.

Jaren later heb ik terug leren breien. Door mijn mama denk ik, ik zou toch niet weten hoe anders… Ik begon aan een sjaal en zou die afwerken. Helemaal af. Voor de winter zodat ik het komende winter lekker warm zou hebben!

Ik denk dat ik er uiteindelijk een jaar of twee aan bezig ben geweest. Te weinig wol gekocht en te lang laten liggen waardoor ik dezelfde wol niet meer kon kopen en dus iets anders moest bedenken.

De breedere stroken heb ik gebreid met een combinatie van een bruin- en groenachtige draad. De bruine draad ben ik verder blijven gebruiken in de smallere delen maar dan in combinatie met een “pluizig” garen.

Zoveel jaren heb ik spijt dat ik niet heb opgeschreven hoe ik die sjaal gemaakt heb en met materiaal maar ben des te blijer dat de sjaal nog steeds in mijn kast hangt en nog altijd lekker warm is.

Noteer jij met welk materiaal (soort garen, naaldnummer…) een project gebreid of gehaakt hebt?

9 gedachten over “Warme wintersjaal

    1. Ik doe het ook niet altijd als het project klaar is hoor maar ik houd het etiket van de wol bij en met welke naald ik gebreid heb onthoud ik meestal wel.

    1. Ik houd het ook bij in een schriftje waar ik dan het label van de wol in plak en er bij schrijf met welke naalddikte ik gewerkt heb en hoeveel bollen ik nodig had en eventueel ook welke steek ik gebruikt heb.

  1. Ook nooit wat opgeschreven, meestal sla ik dat op in mijn hoofd. Dom natuurlijk want het is daar al zo vol. Overigens ziet jou sjaal er mooi uit met dat poezelige garen tussen door. Veel draag plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 ⁄ 3 =