Wanneer is het teveel? De jaarplanning van een creatieve generalist

De laatste tijd zie ik deze term steeds vaker opduiken. Ik heb me lang afgevraagd wat ze daar nu eigenlijk mee bedoelen, na opzoeken wat een creatieve generalist is, herkende ik mezelf er helemaal in.

Creatieve generalisten zijn mensen die nood hebben aan variatie en zeer veel interesses hebben. Oneindig nieuwsgierig zijn, leergierig, niet willen kiezen voor één interesse, eenmaal ze doorhebben hoe iets werkt wordt het saai en houden van verandering zijn slechts enkele eigenschappen van een creatieve generalist.

Creatieve generalisten ervaren vaak keuzestress, ze komen sneller in een bore-out terecht omdat er niet voldoende uitdaging is of een burn-out door een te veel aan interesses, als hun talenten niet als volwaardig worden gezien kan het zijn dat ze een laag zelfbeeld hebben en soms hebben ze nood aan structuur en focus.

Vandaar dus dat ik altijd aan zoveel breiprojecten tegelijk bezig ben en liever aan nieuwe projecten begin dan er één af te werken 😉 Doet mij wel deugd om te lezen dat er nog zo’n mensen zijn en dat ik dus niet de enige ben.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: