Ik ben normaal gezien niet iemand die snel meedoet aan tags maar tijdens 40 dagen bloggen komt zoiets altijd van pas 🙂 Gelukkig helpen de deelnemers elkaar daar ook mee door te laten weten wanneer ze een leuke tag zien voorbijkomen. Anne van Satur9’s world tagde mij bij deze creativiteit-tag.

Wat maak ik vooral? 

Ik brei vooral en haak af en toe eens. Ik maak vooral accessoires zoals sjaals, sokken en mutsen. In die volgorde ook ongeveer. Af en toe begin ik eens enthousiast aan een trui of een deken maar daar heb ik er nog niet veel van afgewerkt.

Hoe lang ben je al creatief bezig? 

Als kind tekende ik graag en ging ik ook naar de tekenles. Knutselen met papier, rubber en strijkparels deed ik ook heel graag en veel. Ik ben dus van kinds af aan al creatief maar de breimicrobe heb ik een jaar of 10 geleden te pakken gekregen maar hoe dat precies kwam, weet ik niet meer… Als het ooit terugkomt, deel ik het hier zeker.

INSPIRATIE 

Grote projecten of kleine werkjes? 

Beide. De sokken en mutsen zijn eerder kleine werkjes en sjaals kunnen dat ook zijn maar ik brei ook graag omslagdoeken die ik dan eerder bij de grote projecten reken. In breien kruipt sowieso veel tijd.

Zelf bedacht of goed gejat? 

Ik gebruik meestal wel een patroon. Ik heb al een zelf bedacht patroon in mijn hoofd dat ik graag eens wil breien en dan ook verder uitwerken maar dat is er tot nu toe nog niet van gekomen.

MATERIAAL 

Ali, Action of merk? 

Merk! Oké, ik ben wel begonnen met wol uit de Wibra en de Zeeman maar naar mijn mening voelt dat te ‘kunstmatig’ aan en niet echt als wol. Ik ben redelijk snel overgeschakeld op echte, kwaliteitsvolle wol.

Sale of presale? 

Geef mij maar de gewone sale, ik ben niet iemand die onmiddellijk het nieuwste in huis moet hebben.

Potlood of stift? 

Geef mij maar stift, met minder moeite krijg je toch mooie, heldere kleuren. Ik heb toch altijd het gevoel dat ik meer moeite moet doen als ik met potlood schrijf of kleur.

Lijm of dubbelzijdige tape? 

Hangt van het project en het doel af maar in het algemeen gebruik ik toch vaker lijm dan dubbelzijdige tape. Die tape gebruik ik eigenlijk alleen om bijvoorbeeld iets aan de muur te hangen.

Knippen of snijden? 

Ik knip meer dan ik snijd. Snijden doe ik alleen met de papiersnijmachine zodat het papier ook effectief rechts is gesneden als ik het niet schuin leg tenminste.

WERKPLEK 

Georganiseerd of chaos? 

Georganiseerde chaos 😉 Voor buitenstaanders ziet het eruit als chaos maar ik kan mijn spullen zelf wel altijd terugvinden en dat lijkt mij toch het belangrijkste.

Eigen kamer of gezamenlijke ruimte? 

Gezien ik alleen woon zijn alle kamers mijn eigen kamers maar tegelijk ook gezamenlijke ruimte. Niet? Het breien zelf doe ik meestal voor de TV in de woonkamer, het materiaal ligt boven in mijn hobbykamer.

Genoeg plek of te krap? 

Om eerlijk te zijn: te veel plek. Ik heb een grote slaapkamer vol met hobbyspullen. Voordat ik verhuisd ben, keek ik daar ontzettend hard naar uit maar ondertussen heb ik ook wel geleerd dat je meer ‘rommel’ verzamelt als je meer ruimte hebt.

OVERIGE 

Creatieve wens? 

Dat ik meer en vaker workshops kan geven en dat ik de breimicrobe kan overbrengen op andere mensen en daardoor de wereld toch een klein beetje mooier en zachter te maken.

Creatieve blunder? 

Mijn beste vriendin had gevraagd of ik getuige wou zijn op haar trouw. Natuurlijk wou ik dat! Voor het vrijgezellenweekend ging ik al snel aan de slag met bloemetjes haken en een ‘sjerp’ breien. Pas als de sjerp klaar was, zag ik dat er achteraan een grote kronkel in zat waardoor ze die sjerp dus niet overal recht kon leggen. Vooraan gelukkig wel maar achteraan zat die dus verdraaid.

Creatieve tip?

Doe waar jij je goed bij voelt en wat jij graag doet. Laat je niet beïnvloeden door wat anderen daar misschien van zouden kunnen denken.

Op welke creatie ben jij het meest trots? 

Ik heb al verschillende omslagdoeken gebreid waar ik echt wel trots op ben maar wat ik mij herinner is, dat ik echt wel blij was met mijn eerste gebreide sok. Zo’n ingewikkelde vorm met 4 korte naaldjes in het rond breien? Help, dat kan ik niet! En toch is mij dat gelukt en dat gaf zo’n fijn gevoel.


2 reacties

Anne · 18/03/2019 op 08:17

Leuk 🙂 Ik ben de laatste tijd ook compleet verslingerd aan sokken breien 🙂

    Lize · 18/03/2019 op 13:47

    Sokken breien kan verslavend zijn hé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: