Behaaglijke truien, luxueuze shawls, persoonlijke cadeautjes, stijlvolle interieurdecoraties. Wat uw ambities ook zijn, u kunt er zeker van zijn dat De breibijbel met zijn 300 prachtige steken u zal inspireren. U vindt hierin natuurlijk alle klassieke breisteken, maar wat dit boek zo anders maakt, zijn de originele breisteken die de schrijfsters speciaal voor dit boek hebben ontworpen.

Sla dit boek open en stap in een wereld vol nieuwe breimogelijkheden. Deze waardevolle gids bevat 300 steken die elke breister wel wil kennen, van tijdloze klassieke tot volledig nieuwe, bijzondere en originele steken. Deze gids is bijzonder makkelijk in het gebruik, omdat de steken op soort en niveau zijn ingedeeld en vergezeld gaan van duidelijke, beknopte instructies. Dit boek is een lust voor het oog, omdat er van elke steek een prachtige kleurenfoto in staat.

Aan het begin van elk hoofdstuk vindt u eenvoudige ontwerpen voor beginners. Deze breipatronen zijn toer voor toer uitgeschreven en de telpatronen zijn gemakkelijk te lezen, zodat u vervolgens moeiteloos de telpatronen van ingewikkelde banen of delen met veel herhalingen begrijpt. U leert hoe u de patronen en gedetailleerde uitleg van alle belangrijke breitechnieken moet lezen. Alle steekafkortingen en symbolen op de telpatronen worden duidelijk uitgelegd. Bij de telpatronen en uitgeschreven patronen staan speciale symbolen en nuttige opmerkingen. Bovendien heeft dit boek een handig uitklapbare bladzijde met de afkortingen die in dit boek worden gebruikt, zodat u in een oogopslag ziet wat ze betekenen.

breibijbel

Bron: bol.com

Het boek is onderverdeeld in 3 grote delen: een inleiding en hoe je het boek moet gebruiken, de stekencollectie en breikennis.

Bij het deel “de stekencollectie” vind je de 300 steken in dit boek. Dit hoofdstuk is dan weer onderverdeeld in recht en averecht, steken kruisen, kabels, ajour, noppen en blaadjes, jacquard en motieven inbreien, bijzondere steken en letters/cijfers.
Eerst krijg je een overzicht van alle steken in “recht en averecht”. Bij dat overzicht staat ook telkens een nummer vermeld zodat je het patroon makkelijk kan terugvinden in het boek.
De pagina’s daarna wordt beschreven hoe je de steek moet maken. Daar staat de naam van de steek, een afbeelding, het telpatroon, de werkwijze en ook wat algemene informatie over die steek.

In het laatste deel over breikennis leer je hoe je de steken kan toepassen, krijg je ideeën voorgelegd en worden de belangrijke technieken nog eens herhaald.

1001004009241454_1

Bron: bol.com

Categorieën: Boeken

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: