Wist je bijvoorbeeld dat:

– Wol zomaar in je beautyproducten kan zitten? Wol levert een bijdrage aan de cosmeticaindustrie: de natuurlijke olie (lanoline) die tijdens het wassen van wol wordt verwijderd, wordt gebruikt als basismateriaal voor cosmetische producten. De hoeveelheid lanoline varieert van 5 tot en met 25% van het totale gewicht van een geschoren vacht.
– De zachtheid van wol afhankelijk is van de leefomgeving van de schapen? Schapen die voorkomen in koude en regenachtige gebieden hebben een dikkere, stuggere vezel dan rassen die in warme gebieden zoals Australië leven.
– Er meer dan duizend verschillende soorten wol bestaan? Van ragfijn tot volumineus, van egaal tot regelmatig: er zijn wereldwijd meer dan 1000 schapenrassen met ieder zijn specifieke eigenschappen en dus variatie in wol.
– Merinowol één van de meest functionele wollen is? Door de natuurlijke structuur is het elastisch, vochtregulerend, anti-statisch, ademend, vuilafstotend, brandwerend en UV-beschermend. Dat maakt het geschikt voor allerlei soorten kleding, zelfs sport- en babykleding.
– Wol bijdraagt aan een betere wereld? Het is namelijk 100 % biologisch afbreekbaar. Gemiddeld produceert 1 consument jaarlijks 25 kg textiel afval en bij polyester en nylon duurt het circa 40 jaar om dat af te breken. Wol gaat binnen een jaar op in de natuur en laat ook nog eens waardevolle voedingsstoffen achter.

Bron: Metronieuws

Categorieën: Wist je dat

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: