Het is een klein en dun boekje maar zo mooi vorm gegeven! Eigenlijk werd ik verliefd op door de foto’s en de vormgeving, de patronen en uitleg die er in staan kan je zeker en vast ook in andere boeken of op het internet vinden.

Eerst krijg je de inleiding met een antwoord op de vraag “Waarom doekjes breien?”, welk materiaal er voor nodig hebt, uitleg over de stekenverhouding en nog wat extra nuttige tips.
In het hoofdstuk “de breischool” leer je steken opzetten, rechte steek, averechte steek, omslag, steken afhalen, twee rechts samenbreien en twee afhalen en recht samenbreien.
Nadien volgen de patronen waarbij je begint met het basisdoekje. Hoe verder je gaat in het boek, hoe moeilijker de patronen worden.

Bij het patroon staat telkens welk garen zij gebruikt hebben, hoeveel garen, de dikte van de breinaalden, de maat van het doekje en ook de extra gegevens voor als je er een handdoek van wilt maken in de plaats van een gastendoekje van 25 x 25 cm.
Bij de moeilijkere steken, staat de werkwijze ook altijd aan de hand van een schema uitgelegd.

Ik wil wel graag eens zo’n gastendoekje breien en ook effectief uitproberen want dat vind ik toch wel spannend… Als dat doekje nat is, gaat dat dan nog wel mooi zijn? Droogt dat gemakkelijk? Vervormt het of blijft het in dezelfde vorm?

Heb jij al eens een gastdoekje gebreid (en gebruikt)?

Categorieën: BoekenBreien

1 reactie

Johanna · 13/08/2018 op 08:00

Ja ik brei graag doekjes, leuk ontspannend werkje om te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: