Sokkenwol

Ik weet het, dit is echt wel een algemene term, een verzamelnaam. Maar weet je ook dat ik het leuk vindt om er mee te breien? Net omdat er zoveel variaties bestaan en dat je er zowel sokken als sjaals, mutsen en handschoenen mee kan breien. Het is ook erg fijn garen en daar werk ik persoonlijk het liefst mee.

Afbeeldingsresultaat voor sjaal van sokkenwol

Als je er sokken van breit krijg je een mooi patroon, tenzij je een effen garen gebruikt natuurlijk.

Afbeeldingsresultaat voor sjaal van sokkenwol

Het is logisch dat de sokkenwol anders verloopt of er toch anders uitziet als je er een sjaal van maakt. Bij een sjaal zet je meer steken ook dan bij sokken omdat een sjaal breder is. De patronen zoals bij de sokken zal je dan niet krijgen maar wel een aangenaam en mooi kleurverloop.

Brei jij soms sjaals met sokkenwol?

6 gedachten over “Sokkenwol

  1. Ja van sokkengaren kan je zoveel mooie dingen maken, andersom is het minder goed mogelijk omdat het garen minder sterk is. Ja, ik heb daar ervaring mee. Ooit op een zondag voor de buurvrouw een paar sokken gebreid en meteen dezelfde dag nog gebracht in de veronderstelling dat het sokkengaren was. Een poos later had ik van hetzelfde garen sokken gebreid voor mijn man. 1 dag en toen waren ze al stuk. De buurvrouw heeft er nooit iets over gezegd, toen ik haar een paar jaar later eens vroeg of de sokken sterk waren wist ze niet meer dat ik sokken voor haar had gebreid. Gelukkig maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
23 − 22 =