Vorige week vertelde ik jullie over de zelftest die je kan doen bij Ahora knits, als je dit test doet kom je te weten welk type fiber muse jij bent. Ik ben een dromer. Ik brei als een vorm van zelfexpressie. Wat dat precies inhoudt, kom je nu te weten.

OVER DE DROMER
Deze fiber muse gebruikt breien om zichzelf uit te drukken. Ze voelt zich beperkt door de opties die de commerciële fabrikanten aanbieden en is geen fan van snelle mode. Door te breien kan ze niet alleen de kleur van haar project kiezen maar ook de textuur en de steken. Ze houdt van boeiende en meditatieve projecten, waar het resultaat veel gecompliceerder lijkt dan het is. Ze maakt de projecten uniek en speciaal voor haar, maar ook voor de wereld. Haar tijd, moeite, fouten en verhaal (bloed, zweet en tranen) maken het project uniek, niet alleen de keuze van garen. Het verhaal dat ze ermee associeert – haar reflecties, meditaties en ervaringen – is wat haar inspireert. Haar wereld kunnen vullen met kleur en structuur en het vinden van de tijd om iets moois te creëren, vult haar ziel met vreugde en geluk.

Dit primaire gevoel van zelfexpressie, is wie de fiber muse is, en diep in de wereld van kleur, textuur en vezel duiken is wat haar uniek maakt. Wat de dromer onderscheidt van de zoeker en de mysticus is het streven naar zelfexpressie en het vertellen van haar verhaal.

MINI UITDAGINGEN 

  • Experimenteer met verschillende kleurencombinaties, vezels en gewichten van garens in hetzelfde project.
  • Doe wat onderzoek naar kleurenpsychologie, de betekenis en symboliek van kleuren. Neem wat je geleerd hebt, mee naar je volgende project!

INSPIRATIE VOOR DE DROMER

De dromers gebruiken breien als een vorm van zelfexpressie en creativiteit. Volgende garenmerken werken met levendige of excentrieke kleuren.

PATRONEN VOOR DE DROMER 

Deze patrooncollectie is speciaal samengesteld voor de dromer. De eenvoudige steken maken excentrieke kleurencombinaties mogelijk, dus laat je creativiteit en intuïtie  je begeleiden bij het combineren van kleuren met de patronen.

Categorieën: Zelftest

2 reacties

minoesjka2 · 15/06/2018 op 18:40

Nou, met zo’n uitkomst hoef je helemaal niet ontevreden te zijn.
En kleurenpsychologie pas je vaak ook onbewust toe.
Ik bijvoorbeeld kan aan mijn kledingkeuze zien wat mijn sfeer is en wat ik nodig heb. Ik vind kleurenpsychologie heel erg interessant en ik denk dat het inderdaad ook wel binnen jou straatje past 🙂

    Lize · 17/06/2018 op 07:20

    Ik ben zelf ook tevreden met dit resultaat. Ik ben iemand die graag kleuren combineert en ook bijvoorbeeld snel vrolijk wordt van vrolijke kleuren. Ik kies altijd ‘s morgens mijn kleren omdat ik dan pas echt weet hoe ik mij die dag voel en wat ik wil aandoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: