Het voorbije weekend waren het de duurzame breidagen in Amsterdam. Ik heb een hele tijd getwijfeld of ik zou gaan, Amsterdam is namelijk niet bij de deur voor mij. Omdat het de duurzame breidagen waren, besliste ik dat ik er de reis voor over had en een dagje naar Amsterdam zou gaan.

Ajoure verkocht Zauberballen van Schoppel Wolle en deze kleuren had ik nog niet

Na 3 uur op de trein zitten was het even zoeken om De Kromhouthal te vinden maar gelukkig was ik niet de enige die de weg zocht en ontmoette ik dus al snel gelijkgestemde, breiende dames.

By night creations, garens geverfd in België

De Kromhouthal is een mooie, lichtrijke hal maar ligt wel op een plaats waar ik niet alleen zou willen rondlopen als het donker is.

100 % linnen garen van Schoppel Wolle

In het begin was ik teleurgesteld… Hele mooie garens maar allemaal redelijk klassiek en in mijn ogen dus niet specifiek duurzaam en daarvoor had ik zolang gereisd?! Gelukkig veranderde het halfweg ongeveer en kwam ik meer duurzame garens tegen.

Wol zo eerlijk verkoopt deze cakes van gerecycleerde jeans en PET-flessen

Het viel mij al snel op dat er meerdere garens van gerecycleerde jeans en PET-flessen werden aangeboden en aan deze verleiding kon ik natuurlijk niet weerstaan. Ik ben zo benieuwd naar hoe dit garen breit en wat ik er van ga maken 😉

Bij Stof tot verven hadden ze ook nog mooie, andere natuurlijke garens maar op dat moment vond ik dat ik al genoeg gekocht had. Achteraf heb ik wel spijt dat ik toen niet meer gekocht heb maar ik vermoed dat ik Stof tot verven nog wel eens zal tegen komen op een beurs.

Bruin garen: jutte, beige garen: brandnetel en de groenachtige garens: hennep

Diversan verkocht veel garens waarin ik geïnteresseerd ben omdat de garens gemaakt zijn van hennep, jutte, brandnetel, banaan, ananas… Ik kocht 3 soorten van deze garens omdat ik zo benieuwd ben naar het werken met het garen en het resultaat daarvan.

100 % vegan: katoen, linnen en brandnetel

Het was een leuke dag en ik heb veel interessante dingen gezien maar de 3 uur terug op de trein waren toch wat te veel van het goede 😉

Categorieën: Uitstappen

2 reacties

Gwen · 28/05/2019 op 12:39

Klinkt goed, maar ook als een lange dag 🙂 ik ben zelf niet geweest en dat heeft vooral te maken met de voorraad, die ik al heb. Het leukste aan zo’n evenement zijn de workshops maar ook het shoppen van wolletjes. Dus om te voorkomen dat ik straks mijn eigen voorraad niet meer overzie, ga ik maar niet meer naar dergelijke evenementen.

    Lize · 28/05/2019 op 15:44

    Ik krijg mijn voorraad waarschijnlijk nooit op gebruikt maar was echt wel benieuwd naar de duurzame garens. Ik had me niet ingeschreven voor een workshop omdat ik dacht dat ik dan te weinig tijd zou hebben maar ik had het eigenlijk toch nog kunnen combineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: