Volgens Facebook maakte ik deze sjaal een 4-tal jaar geleden. Ik had al vaker met het garen gewerkt maar ik was benieuwd wat het zou geven als ik de sjaal in de lengte zou opzetten in plaats van in de breedte. Zo gezegd, zo gedaan. Honderden steken opgezet met kantgaren (= heel fijn garen) en gewoon heel de tijd rechts gebreid. Op het einde had ik nog wat garen over maar niet genoeg voor een nieuwe sjaal dus heb ik er franjes aangemaakt.

Eind 2019 vroeg iemand dan of ik voor haar een gelijkaardige sjaal kon maken maar zonder franjes en als het kon in iets dikker garen. Gelukkig bestaat dat garen in die kleuren ook in een iets dikkere variant 😉 en kon ik dus relatief snel aan de slag.

Toen een andere klant deze sjaal op Facebook zag, wou ze er ook wel één maar iets korter en dus ook breder zodat ze die makkelijk kan dragen op de fiets. Omdat ik een andere manier van steken opzetten had gebruikt en dat resultaat niet zo mooi bleek te zijn, heb ik er nog een rand rond gehaakt. Ik heb wel het gevoel dat dit de sjaal meer “af” maakt.

Omdat de sjaals in de lengte gebreid worden en altijd rechts, is dit best wel saai om te doen, moet ik bekennen maar blijkbaar is zo’n eenvoudige sjaal wel populair en moet het dus niet (veel) meer zijn.
Ondertussen ben ik al aan het denken om een paar van die sjaals te maken voor op marktjes maar dan in andere kleuren. Bij jongere mensen zijn van die echt brede sjaals populair dus misschien maak ik ook wel eens zo’n sjaal met 2 bollen van hetzelfde garen. Ideeën genoeg.

Vind jij zo’n eenvoudige sjaal ook mooi? Zou je hem kopen?


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: