Ik deed voor het eerst mee met Fibreshare en ik ben er zo tevreden over en blij mee dat ik mijn ervaring graag deel en hoop dat ik meer mensen kan inspireren.
Deze mini-reeks zal uit 3 blogposten bestaan: in deze eerste blog leg ik jullie uit wat Fibreshare precies inhoudt en hoe het in zijn werk gaat, in de tweede blog laat ik weten welk pakket ik verzonden heb en dan last but not least, laat ik jullie zien wat ik ontvangen heb.

Zoals het woord fibreshare al zegt, is het de bedoeling om garen te delen én ook om nieuwe vrienden te maken. Ze hebben immers dezelfde hobby als jij hebt, dus dat zou wel eens goed kunnen klikken.

In 2015 ontstond Fibreshare en toen zijn ze met een soort basis versie begonnen die telkens verbeterd werd. Enkele keren per jaar kan jij je inschrijven voor deze uitwisseling. Haken, breien, weven… alle handwerken zijn welkom. Als jij je inschrijft krijg je een uitgebreide vragenlijst voorgeschoteld. Dit lijkt en is eigenlijk ook wel veel maar het helpt jouw partner wel om jou te leren kennen zodat de kans groter is dat je garen toegestuurd krijgt dat je echt leuk vindt. De vragen gaan van welke kleuren je graag ziet, over hoeveel ervaring je hebt tot wat jouw filosofie is en zelfs wat je doelen zijn.

Je kan ook aangeven of je binnen je eigen land, je eigen continent of wereldwijd wilt verzenden. De organisatoren proberen dit zo goed als mogelijk te matchen maar ze kunnen het uiteraard niet altijd 100 % beloven. Ik koos ervoor om binnen Europa te verzenden en dat werd Engeland. Het is niet zo dat ik daarom ook een pakket kreeg uit Engeland, nee dat van mij kwam uit Finland dus het is niet dat je letterlijk met elkaar uitwisselt.

Er wordt ook gevraagd om 8 USD te betalen, dit is een soort van verzekering voor als je pakket verloren zou gaan.

Vanaf dat je de informatie van je partner hebt gekregen kan je beginnen shoppen en verzamelen. De voorwaarde is dat je minimum 200 gram garen verstuurd. Voor de rest ben je vrij maar er wordt wel aangeraden om lokaal te gaan shoppen en lokale producten te versturen zodat jouw partner jouw land ook een klein beetje beter leert kennen. Veel mensen stoppen iets zelfgemaakt in het pakket maar ook dat is zeker niet verplicht. De keuze is aan jou en maak er iets van dat je zelf ook graag wilt ontvangen.

 


2 reacties

Jasmien · 04/10/2018 op 13:43

Nou ik ben zeker benieuwd naar het vervolg op deze log!
UIt Finland kan je volgens mij enkel hele warme garen ontvangen hebben 🙂

    Lize · 08/10/2018 op 08:57

    In Finland hebben ze inderdaad mooi garen 🙂 Dat vind ik ook wel leuk aan Fibreshare, dat je zo garens uit andere landen leert kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: