Breien

Ghita cowl

Op 22 oktober begon ik met deze sjaal die er ingewikkeld uitziet maar eigenlijk gemakkelijk is om te breien: er wordt een recht hoek gebreid bestaande uit 2 x 5 vierkanten. Telkens in een combinatie van een iets harder/ruwer garen Isager tvinni en kidsilk haze van Rowan. Het ene vierkant brei je in gewone tricotsteek, het vierkant daarnaast in averechtse tricosteek (beginnen met 1 naald averechts, dan 1 naald rechts etc).

foto van Made by LiLo.

Dan naai je de sjaal aan elkaar. Ik kan niet uitleggen of uittypen hoe het moet maar ineens maakt ik de klik en wist ik hoe het in elkaar zat. Je maakt een kraag met aan de voorkant een driehoekige vorm.

Aan de onderste rand neem je de steken op om een boord te breien: 1 toer averechts, 1 toer rechts en 1 toer averechts. In de volgende toer voorzie je 7 gaatjes waar je de franjes aan kan handen, die toer brei je rechts. De laatste toe brei je averechts en dan kant je de vele steken die je hebt afgenomen en gebreid terug af.

foto van Made by LiLo.

De fransjes maak je door 5 draden 2 x rond een stuk karton van 15 cm te winden en dan met een haaknaald vast te haken.

Met deze garens maakte ik ook al de Ginger mittens maar ik heb nog genoeg garen over en twijfel nu of ik er een haarband/oorwarmers en/of beenwarmers van zou maken.

Similar Posts

4 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.