Ik ben linkshandig en een aantal jaar geleden besloot dat ik naast breien ook wou leren haken. Dat bleek echter makkelijker gezegd dan gedaan omdat er zeer weinig mensen zijn die iemand linkshandig kan leren haken.

Ik heb het geleerd door tegenover iemand te gaan zitten die rechtshandig haakt en de bewegingen die zij maakte, na te doen. Maar om eerlijk te zijn kan ik nog altijd niet echt heel goed haken en vind ik dat wel jammer.

Woensdagavond volgde ik een haakworkshop en ook al kan ik alleen lossen en vasten haken en werd er opgefrist hoe ik stokjes moest haken, toch moest ik het gaan uitleggen aan de linkshandigen want de rechtshandigen kregen het niet uitgelegd.

Ergens fascineert mij dat wel want schrijven kan iedereen en kan volgens mij ook iedereen aan iemand anders leren maar bij haken gaat dat niet. Waarom niet? Dat vraag ik mij nu wel af.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: