Morgen is het Pasen dus vandaag is het de laatste dag van de 40 dagen bloggen challenge. Impulsief als ik ben, besliste ik om mee te doen zonder een idee te hebben over wat ik kon schrijven of wat ik graag wou delen. Onvoorbereid beginnen was naar mijn gevoel echt geen goed idee. Ik hield het bloggen dan ook niet lang vol, al heb ik wel 27 berichten gepost op 40 dagen en is dat toch een pak meer dan daarvoor.

Het eerste en belangrijkste wat ik geleerd heb uit de voorbije dagen en weken is dat een planning en een goede voorbereiding noodzakelijk zijn om het vol te houden. Anders begin je er vol goede moed aan maar houd je het niet lang vol. Ik spreek/schrijf uit ervaring 😉
Ik lees dat sommige mensen 1 x per week een paar uur tijd maken om de berichten voor een hele week te schrijven en in te plannen en dan ineens ook bijpassende foto’s te trekken. Dat lijkt mij eigenlijk nog wel de beste manier om aan te pakken.

Want ook foto’s is iets waar ik meer werk van wil maken. Ik werk 4 dagen in de week waarvan 3 lange dagen (om 8u vertrekken en om 19u terug thuis). Als ik thuis kom wil ik dan graag eerst iets eten en bekomen van de drukke dag. Daarna is het te laat en te donker om nog goede foto’s te trekken. Ik merkte dat ik daardoor sommige berichten niet gepost heb, omdat ik toch geen goede foto’s heb.

Ik denk nu dat bloggen toch niet echt iets voor mij is. Ik ben liever met het breien zelf bezig dan maar te bedenken en te zoeken wat ik zou kunnen schrijven. Ik moet er wel bij schrijven dat ik momenteel moe ben na een drukke en vermoeiende week dus ik ga dit allemaal even laten bezinken, een paar nachtjes over slapen, en dan probeer ik met een fris hoofd na te denken over de toekomst van het bloggen.

Categorieën: 40 dagen bloggen

3 reacties

minoesjka2 · 05/04/2018 op 09:16

Ja, ik snap helemaal wat je bedoeld. Toch vind ik goed dat je die 40-dagen challenge hebt aangegaan.
Het heeft voor jezelf wel dingen duidelijk gemaakt merk ik.
Kijk als jij je breiwerk naar buiten wilt brengen, is het toch goed denk ik om af en toe te bloggen, maar het moet geen moeten worden, want dan ben je naar jezelf verkeerd bezig.

Goofball · 03/05/2018 op 12:44

Ik weet dat het tegenwoordig blijkbaar de norm is om enkel te bloggen als je goede foto’s hebt, maar ik snap dat niet. Enkele van mijn favoriete blogs posten enkel tekst, spelen met woorden, doen me dromen en meehuilen of meelachen.

Doe wat je zelf wil. Als je iets te vertellen hebt, maar je hebt geen foto…dan vertel je het toch gewoon?

    admin · 04/05/2018 op 12:48

    Ik weet ook niet van waar het komt maar ik heb altijd het gevoel dat een blogpost het geheel is van een goede tekst met een mooie foto maar dat moet inderdaad niet. Ik ken niet veel bloggers die geen foto’s gebruiken maar ze zijn er inderdaad wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: