40 dagen bloggen | Achter de schermen | Breien

Hoe heb ik leren breien?

Ik herinner mij nog dat ik een jaar of 10 was en dat ik toen een jongetje kende van een paar jaar jonger. Hij zat op de Steinerschool en had leren breien aan de hand van een verhaaltje. Ik ken het precieze verhaaltje niet meer maar het ging over Jantje die ging wandelen en dan zowel over als onder bruggen door moest gaan. Zo werd het stilaan duidelijk wanneer je de naald moest insteken, draad moest omslaan etc.

Het is pas een aantal jaar later dat ik echt begonnen ben met breien. Ik was begonnen met een sjaal, niet te moeilijk, dus 2 steken rechts en 2 steken averechts. Ik vond alleen dat het breien te traag vooruit ging en liet de half afgewerkte sjaal dan ook te lang aan de kant liggen. De sjaal bleek namelijk te kort te zijn en doordat ik er niet snel aan had verder gewerkt, was de wol die ik gebruikt had uitverkocht.

Warme wintersjaal

Een groot deel uitgetrokken en een tweede soort wol bijgekocht die mooi bij de andere kleur paste. Dus ca. 15 cm in de ene kleur gebreid (telkens 2 steken rechts en 2 steken averechts) en dan een kleine 5 cm in een “fluffy” garen gewoon rechts gebreid. Zo is de sjaal uiteindelijk afgewerkt geraakt.

Nog een aantal jaar nadat ik mijn eerste sjaal gebreid had, heb ik dan echt de microbe te pakken gekregen en ben ik les gaan volgen in ‘t Wolwinkeltje om zo telkens opnieuw nieuwe dingen bij te leren en versteld te staan van wat er allemaal mogelijk is.

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.