Deze ‘categorie’ zag ik al vaker voorbijkomen bij CQ handmade. Ik vond het wel een leuk idee om via deze weg andere bloggers en dus ook andere hobby’s in de kijker te zetten. Je bent nooit om iets bij te leren, zo denk ik er toch over.
Ik overlegde met CQ en mocht het idee overnemen maar niet de vragen dus ging ik opzoek en dacht ik na over hoe ik het zou aanpakken en ik ben eruit geraakt.

Een beetje raar misschien maar ik begin met de vragen aan mezelf te stellen zodat jullie mij nog wat beter leren kennen. Voor volgende maand zoek ik dan een andere blogger. Als jij jezelf kandidaat wilt stellen mag je altijd mailen of het contactformulier invullen.

foto van Made by LiLo.

Wat is het logo van Made by Lilo en hoe ben je op het idee gekomen?

Het logo is een grijze tekstballon met daarin een roze/wit gestreept hard. Mijn slogan is “handgemaakt” met liefde en daarbij paste het hart zeer goed. Hoe ik precies op het geheel ben gekomen weet ik niet meer… Ik heb het logo ontworpen via Vistaprint en ik zal daar de inspiratie opgedaan hebben.

Via welke kanalen (blog, sociale media…) kunnen we jou volgen?

Via de blog van Made by Lilo, de Facebookpagina en ook via Instagram.

Wat is je hobby? Kan je er iets meer over vertellen? 

Zoals jullie waarschijnlijk wel al weten is mijn hobby breien. Het is zelfs meer dan mijn hobby, mijn passie. Ik herinner me nog dat er ooit een jongetje was dat kon breien en die het mij dan geleerd heeft aan de hand van een verhaaltje. Jammer genoeg heb ik geen contact meer met de jongen en ken ik het verhaaltje ook niet meer.
Een hele tijd later heb ik mijn eerste sjaal gebreid waar ik lang aan bezig was omdat ik wol tekort had, te lang geaarzeld had waardoor dezelfde wol niet meer beschikbaar was etc.
Echt beginnen breien, intensief lessen volgen enzo is een jaar of 5-6 geleden begonnen.

Is dit altijd al je hobby geweest of heb je nog andere hobby’s gehad? 

Als kind ging ik naar de tekenles en was ik vooral creatief op het gebied van tekenen, knutselen, verven, linosnede en breien is eigenlijk pas veel later gekomen.
Van het 3de leerjaar tot het 3de middelbaar ongeveer speelde ik piano. Ik leerde op spelenderwijze noten lezen en piano spelen bij dezelfde leerkracht. Die leerkracht stopte met privéles geven en ik ben dan ook gestopt met piano spelen.

Waarom ben je beginnen bloggen? 

Omdat ik mijn passie voor het breien of handwerken in het algemeen wou delen.

Heb je de creativiteit van je (groot)ouders geërfd?

Papa tekende veel en goed dus dat heb ik denk ik wel van hem geërfd. Breien heb ik volgens mijn weten niet doorgekregen van mijn mama of oma’s.

Zou je willen dat je hobby terug als schoolvak gegeven werd? Waarom wel of niet?

Ik denk dat ik het wel leuk zou vinden als kinderen op school leren breien. Het is echt heel ontspannend om te doen en heeft iets meditatief. Er zijn veel voordelen verbonden aan het breien dus waarom zou iedereen het niet leren. Natuurlijk beslissen de kinderen dan zelf of ze er verder iets mee willen doen of niet. Iemand verplichten om iets te doen helpt volgens mij niet.

Heb jij tips om tijd vrij te maken voor je hobby?

Persoonlijk brei ik elk moment dat ik vrij ben. Ik neem mijn breiprojecten ook makkelijk mee zodat ik kan breien terwijl ik op iemand of iets (vb. trein) wacht of als ik om één of andere reden een korte tijdsperiode moet opgevuld krijgen.

Zou jij graag je eigen baas worden en bijvoorbeeld een hobbywinkel starten? 

Ja! Dit is één van mijn dromen waarvan ik hoop ze ooit te verwezenlijken. Hoe dat ik het concreet ga aanpakken en wat ik precies wil doen weet ik nog niet.

Categorieën: Interview met...

3 reacties

Oudmaarnietversleten · 19/09/2017 op 23:06

Dit is meer voor jonge ondernemers denk ik of heb ik het mis.

    Lize · 20/09/2017 op 06:26

    Dat moet niet voor jonge ondernemers zijn. Je beantwoord alleen de vragen die je wil en kan beantwoorden.

minoesjka2 · 21/09/2017 op 19:45

Mooi om te lezen , zeker weer nieuwe dingen over je gelezen, zoals bijv. over dat jongetje en je logo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: