Als je hier al even mee leest, weet je dat ik zoveel mogelijk met plantaardige garens probeer te werken omdat die meestal milieuvriendelijker zijn dan wol, door het verwerkingsproces dat ze ondergaan. Ik ben begaan met de natuur en probeer dus ook milieubewust te leven. Ik neem sowieso altijd een herbruikbare tas mee naar de winkel, zoals bijvoorbeeld de Joly bag.

Joly bag is een duurzame boodschappentas ontworpen door Wolplein. Met deze tas kan je praktisch en in stijl je dagelijkse boodschappen doen. Als je deze tas gebruikt, ben je ook bezig met ‘ontplasticen’ omdat je dan geen plastiek zakjes meer nodig hebt.

Per jaar komt meer dan 8 miljoen ton plastic afval in zee terecht. Dat kost miljoenen vissen, vogels, zeeschildpadden, zeehonden, walvissen en dolfijnen het leven. Zeeschildpadden lopen ziektes op door de giftige stoffen die in het water terecht komen. De schildpadden zien stukjes plastic aan voor voedsel, wat vaak de dood als gevolg heeft. Ook stikken ze in plasticafval en komen ze vast te zitten in oude visnetten. Dit zorgt er voor dat de dieren verdrinken.

Zowel de groene als de gele Joly bag zijn te koop in de webshop. Klik HIER om naar de productpagina te gaan.

 

Categorieën: BreienTassen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: