Breien

Leren breien

De eerste herinner die ik heb aan breien is bij mama en papa in de tuin. Er was een vriendje op bezoek en hij had op school leren breien aan de hand van een verhaaltje. Het verhaaltje ben ik kwijt, waarschijnlijk omdat ik toen helemaal nog niet geïnteresseerd was in breien.
Jaren later begon ik dan toch aan mijn eerste sjaal en nog een paar jaar later begon ik lessen te volgen in ‘t Wolwinkeltje in Leuven waar ik zoveel bijleerde maar vooral ook de verslaving te pakken kreeg!
Ik denk er nu zelf al een tijdje over na om worskhops te gaan geven om mensen te leren breien maar in deze tijden is dat al helemaal niet gemakkelijk. Zou jij eerder een live les volgen via zoom bijvoorbeeld? Of geef je de voorkeur aan video’s die ik opneem en deel?
Hoe ziet jouw ideale online breiles er uit?
Foto @ An Epic View

Similar Posts

2 Comments

  1. Mijn moeder zat ook altijd te breien. Wij kregen op de lagere school, bij handwerken breien. Ik weet nog dat ik er een beetje bij hing. Was het enige kindje wat linkshandig was en op een of andere manier lukte het de juf niet om het mijn voor te doen, zodat ik het snapte. Iedereen had al snel iets wat op een sjaal leek, behalve ik, want ik kreeg de steken nog niet eens opgezet, en maar blijven proberen ……….. Is wel goed gekomen hoor, maar vond het toen niet leuk.

    1. Inderdaad jammer dat zo’n dingen nog vaak zijn afgestemd op rechtshandigen hé. Ik ben ook linkshandig en merk dat vooral nog bij haken. Gelukkig is het achteraf wel goed gekomen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.