Bij het vragen staat vrij-blogbericht, liet ik jullie, mijn lezers toe, om vragen te stellen die jullie graag beantwoord willen hebben. Goofball vroeg mij daar wat de band met deze stad is en wat Leuven voor mij betekent.

Wel, ik ben een geboren en getogen Leuvenaar. Ik ben 31, bijna 32, jaar geleden geboren toen woonden mijn ouders in Kessel-lo, een deelgemeente van Leuven. Ik ben daar blijven wonen totdat ik ergens in de 20 was en toen ben ik verhuisd, nog eens verhuisd en nog maar eens verhuisd. Ik heb een tijdje in Tienen gewoond maar voor de rest eigenlijk altijd in groot Leuven: Heverlee en Kessel-lo.

Ik woon best wel graag in Leuven. Het is geen grote stad maar dat moet voor mij niet. Dat het een gezellige stad is vind ik het belangrijkste en een gezellige stad vind ik het eigenlijk wel. De jaren dat ik met veel plezier ging shoppen in de Leuvense winkelstraten liggen al ver achter mij maar ik kom wel altijd graag in de stad om iets te gaan eten, te gaan drinken, naar een specifieke winkel te gaan…

Ik heb een tijd(je) met de Urban Stitchers geholpen om de standbeelden in Leuven aan te kleden, een beetje extra kleur kan de stad wel gebruiken. We haakten een pruik voor de Fiere Margriet, bekleedden de banken in de jeugdafdeling van de bibliotheek met onze haakwerkjes, de kanaalgravers aan de Vaart kregen kleren aan en ook een aantal bomen lieten we niet in de kou staan.

Categorieën: 40 dagen bloggen

6 reacties

minoesjka2 · 01/03/2018 op 17:11

Vorige jaar voor het eerst in Leuven geweest, wat een gezellige stad is dat zeg!!! Mooie gebouwen, gezellige terrassen, leuke mensen. Ik snap goed dat je je daar thuis voelt.

    admin · 04/03/2018 op 16:32

    Leuk dat je in Leuven bent geweest! Het is geen grote stad maar inderdaad wel gezellig 🙂

Hilde · 04/03/2018 op 10:50

In Leuven kom ik graag terug, als Brabantse die nu in Oost-Vlaanderen woont 🙂

Goofball · 05/03/2018 op 10:31

Ik ben een import Leuvenaar…naar daar verhuisd dankzij mijn man. ‘k heb er niet eens gestudeerd dus ik ben er niet “blijven plakken”.

Ah ik ken nog Urban Stitchers. Die kanaalgravers waren wel leuk.

Anna Berg · 05/03/2018 op 12:46

Hier ook Leuven-fan. Al 55 jaar. 😉

Leen · 25/03/2018 op 18:18

Ik woon ook al bijna 32 jaar nabij/in Leuven, helaas ben ik sinds een jaar of vier geen officiële Leuvenaar meer maar ik woon wel nog in de buurt en ondanks dat ik jarenlang zwoer dat ik naar het buitenland zou verhuizen, wil ik hier nooit meer weg. Leuven is gewoon een superfijne stad, en rondom rond heb je best nog wel wat groen. Een goeie combinatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: