Ik had “zo’n cirkel met veel kleurtjes” al regelmatig voorbij zien komen als je informatie opzoekt over het starten van een bullet journal maar ik begreep maar niet wat dat was en hoe dat werkte. Tot een dikke maand geleden, tijdens het eerste deel van de workshop “Jouw jaarplan voor meer tijd en geluk”, want daar werd alles uit de doeken gedaan.

De workshop is gebaseerd op het boek van opgeruimd leven van Eva Brumagne. Ik had ervoor gezorgd dat ik dat helemaal gelezen had voordat de workshop begon. Dat bleek niet nodig te zijn maar ik vond het wel leuk de dingen te herkennen die in het boek verteld werden.
Bij level10life is het de bedoeling dat je voor jezelf bepaalt waar je staat op de volgende 10 gebieden:

  1. Familie en vrienden
  2. Persoonlijke ontwikkeling
  3. Zingeving/ spiritueel/ godsdienst
  4. Financiën
  5. Loopbaan/ carrière
  6. Relatie
  7. Ontspannen en plezier
  8. Engagement
  9. Fysieke omgeving
  10. Gezondheid en fitheid

Je geeft voor jezelf elk doel een cijfer van 1 tot 10, aan de hand van hoe tevreden jij er mee bent. Deze vakjes kleur je dan ook in. Daarna kies je 5 gebieden waar je niet zo tevreden over bent en dus verbetering in wilt brengen. Voor die 5 gebieden schrijf je dan doelen op. Vb. Bij gezondheid en fitheid wil ik 4 km kunnen lopen.
Dat is niet concreet genoeg. Wanneer wil je die 4 km lopen? Wanneer ga je daar voor trainen? Hoe begin je er aan? Dus stel je doel concreet en in nog kleinere stapjes op. Vb. Op 01/03 begin ik met de lessen van start to run. Tegen de zomer kan ik dan 4 km lopen. Dat blijf ik volhouden zodat ik eind december mee kan lopen met de corrida in Leuven.

Onder andere door deze doelen te stellen, heb ik het eindelijk gedurfd/ aangepakt om breiworkshops te organiseren. Ik wou dat al een tijd doen maar door de zenuwen en onzekerheid stelde ik dat altijd opnieuw uit. Nu is mijn doel om voor 31/03/18 mijn eerste workshop gegeven te hebben en daar ga ik dus helemaal voor, ook al vind ik het nog spannend en ben ik nu al zenuwachtig.

Categorieën: 40 dagen bloggen

4 reacties

minoesjka2 · 25/02/2018 op 17:38

O, wat goed zeg om op die manier stappen te plannen.

Hilde · 26/02/2018 op 17:46

Oh die ken ik 🙂 Gebruik ‘m voorlopig enkel voor spaardoelen in m’n BuJo. Jouw indeling vind ik best boeiend op deze manier.

Goofball · 05/03/2018 op 10:38

Boeiend om dat zo uit te werken

Leen · 11/03/2018 op 17:14

Ow wat ben ik opgelucht dat ik niet de enige ben die dat spinnenweb niet snapte 🙂 En goeie uitleg, want nu snap ik het wél, en ga ik er ook eens mee aan de slag gaan! Het lijkt me dat je er inderdaad concrete doelen mee kan opstellen én behalen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: