De laatste tijd zie ik het weer vaak voorbij komen op Instagram, de “Make nine”. Dat zijn de 9 dingen die je het voorbije jaar gemaakt hebt of negen dingen die dit jaar op je te maken lijst staan.

Omdat ik al veel bestellingen heb binnen gekregen of bericht heb gekregen van mensen die misschien wel iets willen bestellen, weet ik niet of het gaat lukken maar ik zou het leuk vinden als ik in 2019 de volgende 9 dingen zou kunnen maken:

  1. Het beddengoed van Tante Zoet

Ik zou het zalig vinden als ik dit deken kan afwerken. Ik heb nu nog maar 2 blokken gebreid maar ben er héél erg van overtuigd dat dit prachtig gaat worden. Ik ben al aan meerdere dekens begonnen maar om dit af te werken ben ik echt gemotiveerd. De andere dekens kunnen nog wel een paar jaar wachten.

2. Zozjaal

Ik heb eind december 2 zozjaalpaketten besteld omdat ik 2 vriendinnen heb die zo’n sjaal verdienen. Bezoek deze website zeker eens om het verhaal achter de zozjaal te lezen.

www.ravelry.com/patterns/library/graphismes

3. Graphismes

Ik zag deze trui hangen op de handwerkbeurs in Gent en ik was er meteen verliefd ook. Ik besloot dan ook om de wol te kopen om deze trui te kunnen maken. Ik kan eigenlijk niet wachten om er aan te beginnen maar er zijn zoveel dingen die ik eerst moet afwerken van mezelf.

www.ravelry.com/patterns/library/stormy-weather-beanie-2

4. Stormy weather beanie

Het moeten niet allemaal van die grote projecten zijn, af en toe mag er ook iets bij zijn dat ik snel kan afwerken 😉 Ik draag niet graag een kap als ik fiets of wandel omdat ik dan minder goed om me heen kan kijken. Een muts helpt niet zo goed als een kap tegen de regen maar het is beter dan niets dus wil ik voor mezelf een (paar) muts(en) breien.

www.ravelry.com/patterns/library/sao-miguel

5. Sao miguel

Ik leerde deze ontwerpster kennen door de SVALBARD sjaal te breien. Zij maakt zo’n mooie ontwerpen en allemaal met de slip stitch techniek. Een techniek die makkelijk is om te breien en met een heel mooi resultaat. Voor deze sjaal kocht ik alvast vegan yarn op basis van katoen en bamboe.

www.ravelry.com/patterns/library/cover-your-plans

6. Cover your plans

Ik gebruik dit jaar voor het eerst de knitting planner van Martina Behm dus lijkt het mij ook wel leuk om hiervoor zelf een hoesje te breien.

www.ravelry.com/patterns/library/classic-mittens

7. Wanten

Ik heb ooit geprobeerd om handschoenen te breien maar daar is iets grondig fout gelopen want er kwamen al snel grote gaten tussen mijn vingers. Handschoenen, dus met aparte vingers breien, zie ik voorlopig niet meer zitten maar gewone wanten wil ik wel graag breien.

www.ravelry.com/patterns/library/gloamin-tide-mkal

8. Gloamin-tide

Tegen dat deze post gepubliceerd wordt zal het een half jaar geleden zijn dat ik mij heb ingeschreven voor deze mystery knit along. Overmoedig zoals ik ben en zoals altijd ook tijd tekort. Tot nu toe nog niet aan kunnen beginnen maar ik heb de wol waarmee ik deze sjaal wil maken wel al klaar liggen.

www.ravelry.com/projects/lemmi/dotted-rays

9. Dotted rays

Ik ben eigenlijk wel fan van de ontwerpen van Stephen West, alleen niet zo van de kleuren(combinaties) die hij gebruikt. In andere kleuren gaat dat een heel ander resultaat geven, denk ik. Dat zou ik graag willen uitproberen door één van zijn sjaals te breien.

Welke projecten wil jij dit jaar heel graag maken?

Categorieën: Uncategorized

1 reactie

minoesjka2 · 10/01/2019 op 17:39

O, die trui is inderdaad leuk zeg!! Succes, ook met het afwerken van je bestellingen, erg leuk dat het nu gaat lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: