Ik heb altijd een dubbel gevoel bij het maken van voornemens, omdat het mij zelden of nooit lukt om mij er aan te houden. Vandaar dat dit jaar besliste om rond één thema of focuswoord te werken: plannen.

Ik ben niet echt goed in plannen en al helemaal niet in het vinden tussen een evenwicht van wat ik wil en wat moet. Daar wil ik dit jaar verandering inbrengen. Ik wil meer doen wat ik graag doe en minder activiteiten annuleren omdat ik mijn agenda te vol gepland heb.

Over de Succesplanner las ik zoveel goede dingen, dat ik besloot om deze planner een kans te geven. In het begin van de maand, op de pagina met het maandoverzicht, kan je 3 dingen invullen die je die maand zeker wilt doen, 3 dingen die je zeker wilt zien en 4 mensen waarmee je deze maand contact wilt leggen. Er wordt aangeraden om elke dag van de maand te noteren waar je dankbaar voor bent.

The road to success and the road to failure are almost exactly the same.

Het week overzicht gaat van maandag tot en met zondag en je kan inplannen tussen 7u en 21u30, met onderverdelingen per half uur. Bovenaan staat een inspirerende quote. Aan de linkerkant kan je 2 focuspunten noteren voor de week, als ook een affirmatie en nieuwe contacten. Onderaan het weekoverzicht is er plaats voor persoonlijke en professionele to do, notities en het leukste moment van de week.
Aan het einde van de maand volgt dan een evaluatie zodat je kan bepalen wat je de maand nadien best anders doet.

De Libellekalender gebruik ik om mijn blogberichten in te plannen. In de toekomst hoop ik 1 x per week tijd te kunnen maken om alles in te plannen zodat ik er de rest van de week niet meer moet naar omkijken. Zoals je tussen de lijnen door waarschijnlijk wel kan lezen, is daar nog wat werk aan.

Voor mijn projectmanagement ben ik Trello aan het uitproberen. Ik heb nog niet alles onder de knie maar het helpt wel om het overzicht van alle projecten samen niet meer kwijt te geraken.

Welke agenda gebruik jij? En hoe plan jij je activiteiten in?


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: