Op de website van Ahora knits kan je een test doen om te zien welk type van fiber muse jij bent. De dromer, zoeker en gever werden al eerder besproken. Vandaag is het de beurt aan de mysticus. De mysticus breit als een vorm van zelfzorg.

OVER DE MYSTICUS 

Deze fiber muse gebruikt breien als een vorm van zelfzorg – weggaan van het lawaai en de me time gebruiken om te kalmeren, te helen en na te denken. Breien is een ritueel voor haar: het creëert een pauze in de drukte van haar leven, een moment om even te gaan zitten en een nieuwe wereld binnen te gaan waar alleen zij is, haar gedachten en haar breiproject. In een wereld waar ze niet veel controle heeft, of rustige tijd voor zichzelf, biedt breien dat kleine toevluchtsoord waar ze een stapje terug kan doen van het lawaai en de drukte.

Dit gevoel van zoeken naar een paradijs, om te ontsnappen en te mediteren, maakt de mysticus anders dan de dromer, de zoeker en de gever. Ze delen wel allemaal verschillende aspecten maar het typeert de mysticus dat ze een vrediger en eenvoudiger leven creëert.

MINI UITDAGINGEN

  • Doe onderzoek naar de betekenis van kristallen en edelstenen en zie welke van hun metafysische eigenschappen kunnen samenhangen met breien.
  • Houd een dagboek bij terwijl je breit, gebruik die tijd om te mediteren of om na te denken over alledaagse dingen en noteer alle gedachten die in je opkomen.

INSPIRATIE VOOR DE MYSTICUS

De mysticus gebruikt breien als een vorm van ontsnapping naar een stillere, magische innerlijke wereld. Hier volgen enkele garenmerken die overwegend zachte, halfvaste kleurvlakken bevatten.

PATRONEN VOOR DE MYSTICUS 

Deze patrooncollectie is speciaal samengesteld voor de mysticus. Luchtig kant, repetitieve steekpatronen en eenvoudige constructies en vormen zorgen voor een ontspannen en meditatief breisel.

Categorieën: Zelftest

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: