Gisteren ging ik voor het eerst mee naar de Nederlandse breidagen in Zwolle. De bus zou ons om 8u15 ophalen in Antwerpen omdat ik van Leuven naar Antwerpen nog wel even onderweg ben zat ik al lekker vroeg op de trein.
Aan het station Antwerpen-Berchem kwam An mij ophalen en reden we naar de plaats waar de bus zou stoppen. Toch wel een beetje zenuwachtig en erg nieuwsgierig gingen we op zoek naar onze medereizigers.

logo

De bus komt aan. Iedereen stapt op en weg zijn wij. Drie uur op de bus met toch wel kleine zitplaatsen. Gelukkig had ik een haakwerkje bij en dus niet veel bewegingsruimte nodig en natuurlijk babbelden we veel: wat ben jij aan het maken? welke wol is dat? van waar kom jij?

img_0987

Bij de ingang zagen we badges van Ravelry liggen. Aangezien deze gratis waren en er een dikke zwarte stift bij lag heb ik daar gebruik van gemaakt. Alleen jammer dat ik niet in schoonschrift en/of kalligrafie kan schrijven. Ik heb geprobeerd een aantal namen te onthouden maar dat is niet echt gelukt…

img_0985

In de voormiddag was het heel erg druk en moest er tussen de mensen door naar de kraampjes gekeken worden maar met een glimp zag ik toch al mooie dingen liggen.
Het was na het middageten dat ik voor het eerst geld uitgaf: een haakpakket voor een omslagdoek bij Jansus & Jansus. Ik zag de omslagdoek hangen en was er meteen verliefd op en kan trouwens nog wel wat “haakoefening” gebruiken. Maar elke uitvlucht is goed natuurlijk 😉

img_0986

Daarna ging ik even langs bij het kraam van Recht & Averecht en kon ik het natuurlijk weer niet laten om garen te kopen. Als er korting op is, is er toch geen reden om het niet te kopen he? Bovendien denk ik dat ik er een mooie en zachte sjaal van ga kunnen maken.

Om 13 uur begon de eerste workshop waarvoor ik mij had ingeschreven: kantbreien voor beginners. Persoonlijk had ik er niet zoveel aan want de basissteken ken ik wel, alleen als ik iets ingewikkelder en/of groter wil maken lukt het mij niet omdat ik ofwel te veel ofwel te weinig steken heb. Wat ik wel leuk vond is dat we leerden om een patroon te lezen maar ook om het zelf te schrijven.

img_0970

Iets meer dan een uur later begon de tweede workshop: Engelstalige breipatronen begrijpen. Dit is was een heel erg interessante workshop! We kregen eerst algemene uitleg en nadien het patroon om “Leafy washcloths” te breien wat we dan samen overliepen en de termen vertaalden. Het is niet moeilijk om de termen te vertalen maar een Engelstalig patroon lezen doe je op een andere manier dan een Nederlandstalig patroon en dat is wennen.

Bij elke workshop kregen we 3 handgeverfde bolletjes wol van Loret Karman zodat we alvast konden oefenen.

img_0971

Na de workshops had ik nog even tijd voordat de bus terug zou vertrekken. Het was veel rustiger dan in de voormiddag dus kon ik gelukkig wat meer zien, informatie en uitleg vragen. Al die prachtige kunstwerken! Ik begrijp dat er mensen zijn die 2 dagen na elkaar naar dit evenement gaan. Elke keer ontdek je wel iets nieuw.

In de namiddag kocht ik nog 5 bollen sokken wol voor 10 euro. Dat kon ik echt niet laten liggen! En bij Koperdraadje kocht ik een pakket om de sjaal Copenhagen calling van Isabell Kraemer te maken.

img_0972

Om iets voor 17 uur liepen we naar buiten en zag ik bovenstaande gebreide truien hangen. Zo mooi allemaal! Buiten nog wat zitten bijpraten en dan was het tijd om terug op de bus te stappen richting Antwerpen en dan verder met de trein naar Leuven.

Het was een leuke dag maar ook vermoeiend, interessant, gezellig etc. ‘s Avonds nog websites, facebookpagina’s, pinterest- en instagramaccounts opgezocht van winkels die ik daar leerde kennen. Nu nog nagenieten van het evenement en de wol die ik kocht.

Categorieën: Uitstappen

6 reacties

Atelier Rosan · 24/10/2016 op 10:20

En of het leuk, gezellig, interessant, vermoeiend, … was! Volgend jaar gaan we terug een kijkje nemen he?

minoesjka2 · 24/10/2016 op 17:00

O, wat leuk zeg, ik wist niet dat er dit soort dagen waren
Wat een mooi pakket heb je gekocht voor die omslagdoek zeg. Daar zul je veel plezier van gaan hebben heb ik zo’n idee.

Dominique · 25/10/2016 op 10:33

Zo te zien heb je heel veel inspiratie opgedaan voor toekomstige projecten!

Oudmaarnietversleten · 25/10/2016 op 16:54

Mooie garens uit gezocht. Helemaal uit België naar Zwolle kan me voorstellen dat je moe was. Ik woon er 50 km vanaf maar vind dat nog te ver.

De garendokter – Made by Lilo · 28/12/2016 op 09:29

[…] “de garendokter”. Ik had al wel van hen gehoord en had hun stand ook al gezien op de Nederlandse breidagen maar ik vind altijd dat zij zo’n speciale garens verkopen dat ik niet goed weet wat ik ervan […]

Terugblikken en vooruit kijken – Made by Lilo · 31/12/2016 op 19:25

[…] ging ook op uitstap naar het Fries museum breien in Leeuwarden (toen niets over geschreven), de breidagen in Zwolle en de garendokter in […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: