Het eiland Öland liet zo’n sterke indruk achter dat het uitgroeide tot een breischilderij. Achtereenvolgens leken als vanzelf de bloemen in het breiwerk te verschijnen, waarna de schapen hun plek opeisten. Gevolgd door de grote, stoere rammen, veilig achter de stenen muurtjes, waar overal kleine tere bloemetjes omheen bloeien.

Dit boek vertelt het verhaal van een winkeltje, een eiland, de natuur, schapen, mensen en breien. Hoe passie voor wol dit alles samenbracht en inspireerde tot een breiboek waarin de natuur op Öland zichtbaar en voelbaar wordt. Öland breien is een samensmelten van natuurfoto’s, breipatronen en het verhaal van de wol. Het is bedoeld om bij weg te dromen, te vertellen en te inspireren. Brei één van de modellen in het boek of gebruik de patronen om zelf te ontwerpen. Ervaar de wol en werk op die manier mee aan het bestaan van de dieren en de natuur op het eiland. Maar beleef in dit boek vooral de sfeer van het prachtige eiland Öland en brei in iedere steek een beetje liefde voor het eiland en de schapen mee.

9200000044136182

Een mooi vormgegeven boek met prachtige foto’s en duidelijke patronen. In dit boek vind je patronen voor shwals, vesten, accessoires en interieur maar ook telpatronen en tips. Ik vind het allemaal prachtige dingen en super leuk dat je de patronen krijgt en daar mee kan variëren, helaas is faire isle breien niet echt iets voor mij. Ik kan het wel maar heb er te weinig geduld voor. Het is een techniek waar je echt je volle aandacht voor nodig hebt, die relatief traag vooruit gaat en waarvoor je je twee handen nodig hebt wat ook niet altijd zo vanzelfsprekend is.

breiboek_03

Categorieën: Boeken

1 reactie

Hilde · 07/12/2016 op 15:03

Wat een mooi verhaal achter dit boek, Lize en zo’n mooie gebreide pull, echt wow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: