Voor deze ene keer een blog die niets met breien of haken te maken heeft maar die ik wel belangrijk vind. Eén van de vragen van Kathleen was “Wat vind jij een onderschat klein gebaar?”

Een heel klein gebaar maar wat weinig mensen doen is, dag zeggen als je iemand tegenkomt, ook tegen onbekenden. Dat doet deugd doordat je vaak een glimlach op de mensen hun gezicht tovert wordt je zelf ook gelukkiger en je moet er niet eens veel moeite voor doen.

marseille-142394_960_720

Hulp aanbieden. Het is mij al een aantal keer opgevallen dat mensen je gewoon staan aan te staren terwijl jij aan het “sukkelen” bent met iets dat omvalt, iets dat te zwaar weegt of noem maar op. Dat vind ik zo jammer! Door gewoon te vragen ‘kan ik u helpen?’ doe je toch niets verkeerd?! Het kan dan nog zijn dat die persoon geen hulp wilt of nodig heeft maar dan heb je het toch gevraagd.


5 reacties

minoesjka2 · 11/03/2017 op 17:32

Ja, je hebt helemaal gelijk. Het lijkt wel of mensen bang van elkaar aan het worden zijn.
Als ik hier sommige mensen groet, zie je ze soms schrikken, alsof ze aan gevallen worden.
Het zal de tijd wel zijn, maar ik weiger er aan toe te geven, en blijf ook groeten en hulp aanbieden als het nodig is.

Hilde · 12/03/2017 op 11:26

Het zijn van die kleine vanzelfsprekende dingen die – helaas – voor sommigen niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Ik schreef er een tijdje terug ook iets rond (in ‘De RAKtivist’ – RAK staat dan voor Random Acts of Kindness). P.S. de afbeelding bij jouw bericht is niet zichtbaar…

  Lize · 12/03/2017 op 12:01

  Dat artikel heb ik gelezen en vond ik leuk om te lezen 🙂 Bedankt voor de P.S. Foto’s kopiëren van pixabay loopt jammer genoeg niet altijd goed af.

   Hilde · 12/03/2017 op 12:19

   Er zijn enerzijds gratis afbeeldingen en anderzijds commerciële (betalende) foto’s op pixabay. Mss ligt het daar aan (?).

   Lize · 12/03/2017 op 12:23

   Dat wist ik niet. Bedankt voor de info maar eh… ik zie de foto’s wel. Weet jij hoe dat kan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: