When I started designing knitting patterns, I had been a subscriber and reader of Interweave knits for years. To have just one of my patterns featured in this magazine became my goal.

Enjoy a fresh new approach to sock knitting. Master knitter Stephanie van der Linden shows her technical skills to great effect in Op-Art Socks. A collector of op-art ceramics, she was inspired to translate graphic optical illusions into knitted patterns for socks, replicating their eye-popping effects.

Op-Art Socks contains 19 projects. Explore graphic colorwork, textured knitting (knit and purl), shadow knitting, and shifting ribbing to create optical illusions. The book includes black-and-white swatches of all patterns so that you can readily perceive the op-art illusions in each piece.

Op-Art socks

Ik leerde dit boek kennen door Atelier Rosan en was meteen verliefd op en gefascineerd door deze prachtige patronen! Wat kunnen sokken toch (kleine) kunstwerkjes zijn!

Ik weet niet meer wanneer ik precies heb leren sokken breien maar héél erg lang kan ik het nog niet. Ik deed het ook niet graag in het begin. Dat gepruts op die kleine naaldjes. Niet echt mijn ding dacht ik toen. Ik ben toch blijven oefenen en “oefening baart kunst” is de waarheid 🙂 Om eerlijk te zijn maak ik nog wel eens een fout als ik sokken brei maar ik leer er dan ook weer uit zodat het volgende paar beter wordt.

Deze sokken zijn zo mooi maar veel te moeilijk voor mij en bovendien is de werkwijze dan nog eens in het Engels geschreven dus nee, daar begin ik niet aan!
Totdat ik een paar weken geleden las dat er een knitalong georganiseerd werd en dat ik daar toch graag zou aan meedoen. Toen heb ik het boek eens rustig bekeken en de patronen rustig gelezen. Dat leek wel mee te vallen en we beginnen met een makkelijke sok dus ik probeer het gewoon.

Over de knitalong schreef ik al in “sokken, sokken en nog meer sokken“.

 

collega op-art socks

Per patroon krijg je een grote afbeelding van de sok die je gaat breien, de grootte van de sok als die klaar is (meestal een mannen- en vrouwenmaat), welk garen dat ze aanraden en welk dat ze gebruikt hebben, de naalddikte en het aantal steken en rijen van het proeflapje.

Bovendien krijg je ook altijd een korte inleiding van waar Stephanie de inspiratie voor het patroon gehaald heeft, dat vind ik er wel leuk aan. Nadien volgt de uitleg van hoe je moet breien, zo goed als altijd van boord naar teen en staan er schema’s uitgetekend die je kan volgen om het patroon te breien.

Ludwig

Categorieën: Boeken

1 reactie

Sokken Anni – Made by Lilo · 15/08/2017 op 17:08

[…] met een knitalong sokken breien. Het is namelijk de bedoeling om alle sokken uit het boek “Op-art socks” van Stephanie van der Linden te breien. 1 paar per […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: