I like designing socks of all types, but I particularly like the challenge of designing socks that fit within themes.

Enjoy a fresh new approach to sock knitting. Master knitter Stephanie van der Linden shows her technical skills to great effect in Op-Art Socks. A collector of op-art ceramics, she was inspired to translate graphic optical illusions into knitted patterns for socks, replicating their eye-popping effect.

Op-Art Socks contains 19 projects. Explore graphic colorwork, textured knitting (knit and purl), shadow knitting, and shifting ribbing to create optical illusions. The book includes black-and-white swatches of all patterns so that you can readily perceive the op-art illusions in each piece.

 

Dit boek leerde ik kennen via An van Atelier Rosan. Ik vind het echt een prachtig boek met prachtige sokken!! Voor mij is het enige grote nadeel dat het boek in het Engels is en dat ik daar niet zo heel goed in ben. Maar het is prachtig om naar te kijken en ooit zal ik er wel sokken uit maken maar dat is er tot nu toe nog niet van gekomen.
Elk patroon wordt uitgebreid uitgelegd en beschreven en er staan ook telkens telpatronen bij, wat het toch iets gemakkelijker maakt om te kunnen volgen.

Categorieën: Breien

6 reacties

Tomeloos Haken · 06/01/2017 op 07:52

Prachtig! Maar, wat lijkt mij dit moeilijk!!!

    Lize · 06/01/2017 op 08:12

    Mij lijkt dat ook nog heel moeilijk maar oefening baart kunst he 🙂

Dominique · 06/01/2017 op 12:02

als je uitleg wil over een bepaald patroon, ik heb ze alle 19 gebreid! kijk maar eens op mijn blog
http://dominiqueknitting.blogspot.be/search?q=op-art
Mijn ervaring: door de aparte constructie is het niet altijd evident om goed passende sokken te krijgen. Ik ben nogal een losse breister, en jij ook denk ik. Maar er staan ook een paar heel eenvoudige sokken bij, bv. Anni
http://dominiqueknitting.blogspot.be/2015/04/freiburg-en-op-art-socks-anni.html

    Lize · 06/01/2017 op 13:03

    Bedankt voor je reactie. Ik dacht dat het misschien ook al gewoon leuk kan zijn om mij te laten inspireren door het boek maar daarom nog niet het hele patroon te gebruiken. Die ‘Anni’ sokken zien er wel mooi uit!

Jorien · 08/01/2017 op 10:15

Wauw echt mooie patronen! Maar lijkt mij ook lastig ja hihi

Hilde · 08/01/2017 op 19:11

Die sokken zien er zoooo gezellig uit. Toch benieuwd naar je eerste breisel daaruit, Lize.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: