Perfect--challenge

De zomervakantie is voorbij en de perfect?-blogchallenge dus ook. Wat hebben we allemaal gedaan tijdens deze challenge? Ik som het hier nog even voor jullie op:

Wat heb ik nu geleerd uit deze challenges? Maken deze uitdagingen mijn leven beter of zelfs perfect?

Collage Mini-Minsgame

 • Ik merk wel dat ik gelukkiger ben als ik minder spullen in huis heb want dat geeft ook rust in mijn hoofd. Als ik er dan nog andere mensen plezier mee kan doen door ze gratis weg te geven op een geefplein of gewoon thuis voor de deur te zetten met de boodschap erbij dat het gratis is, ben ik nog gelukkiger.

zonnegroetyoga

 • Yoga doe ik niet elke dag en ik denk persoonlijk ook niet dat dat iets voor mij is om dagelijks wel te doen. Ik zou wel graag op maandagavond terug naar de yogales gaan zodat ik tenminste 1 x per week yoga beoefen want het ontspant mij wel. Als ik dan zo ontspannen ben slaap ik ook beter dus in dat opzicht kan het mijn leven wel beter maken.

Poetsen

 • In het algemeen doe ik lastige klussen zo snel mogelijk want hoe sneller ik het doe, hoe sneller ik er vanaf ben en hoe sneller ik mij in de zetel kan installeren met een breiwerk. En dat is toch het enige dat telt? 😀
  Als ik iets uitstel zou het ook zomaar kunnen dat ik het vergeet dus daarom kies ik er voor om het meteen aan te pakken.
Afbeeldingsresultaat voor geen cola drinken

Bron: AD

 • Herinneren jullie je nog dat ik de blogpost ‘Geen week zonder‘ schreef? Toen schreef ik namelijk dat ik wou stoppen met cola zero/light te drinken maar dat ik er op dat moment nog niet klaar voor was. In 2016 ben ik ongeveer 6 weken gestopt met cola drinken en voelde me toen zo goed: minder angstig, minder zenuwachtig, rustiger dus en bovendien spaar je best wel wat uit als je geen cola meer moet kopen.
  Ondertussen heb ik de stap wel gezet en is het vandaag dag 11 zonder cola! Makkelijk is het niet want ik ben moe en heb hoofdpijn en zin in cola en ga zo maar verder maar ik doe mijn best om vol te houden en vooral ook om naar mijn lichaam te luisteren. Als ik om 21 uur al moe ben is dat maar zo en dan ga ik slapen want heb mijn rust nodig. Niet gemakkelijk want er zijn al zo weinig uren in een dag.

offline

 • Wat mij helpt om productiever te zijn? Meer offline zijn! Dat staat bij mij met stip om nummer 1 maar is ook niet altijd zo gemakkelijk. Ik ben veel te nieuwsgierig en wil graag van alles op de hoogte zijn maar zitten breien en ondertussen elke melding bekijken die je krijgt, geef nu toe, dan brei je toch niet veel hé. Ik blijf er in oefenen want denk wel dat dat mijn leven kan verbeteren.

Notities elke dag lezen

 • Ik ben een trage lezer die zich niet goed kan concentreren maar ik lees elke dag en zal dat ook blijven doen. Alleen lees ik in kleine stukjes en brokjes en dus zelden 15 minuten aan een stuk.

img_0634

 • Ik houd al een tijd een positiefdagboek bij en dat ga ik blijven doen. Het doet zo’n deugd om elke dag te noteren waar je dankbaar voor bent en dat kunnen kleine dingen zijn: het mooie weer, een vriendelijk gebaar, leuke lach van een vriendin…

Conclusie:

Ik denk wel dat deze uitdagingen je leven kunnen verbeteren maar dat je het dan moet kunnen inbouwen als gewoonte en niet blijven zien als een uitdaging want dat blijf je volgens mij niet volhouden.

Bedankt Miss Pixie om deze Perfect?-blogchallenge te organiseren!


8 reacties

Atelier Rosan · 27/08/2017 op 11:13

Dat heb je prima gedaan, Lize! Het heeft me ook op ideeën gebracht om voor mezelf ook eens wat challenges te voorzien, om lastige dingen aan te pakken. In mijn bujo plaats ik dan een kalendertje met de dagen van de maand, en de periode waarin de challenge plaats vindt. Lukt het me die dag, dan kleur ik de datum groen. Zo heb ik ook een concreet beeld of het me vaak lukt of niet.

  Lize · 27/08/2017 op 16:43

  Dat is inderdaad een goed idee om in je bullet journal te verwerken.

loesjezaakjes · 27/08/2017 op 20:57

Je hebt dat goed gedaan! En fantastisch dat je al aan dag 11 zonder cola zit! Ik ben ook een trage lezer 🙁 Ik lees elke dag en probeer minstens 20 bladzijden te lezen op een dag.

  Lize · 28/08/2017 op 10:14

  Het is niet gemakkelijk zonder cola maar doe mijn best. Na 6 weken zou het ergste voorbij zijn 😉 20 bladzijden vind ik zelf al redelijk veel om op een dag te lezen, ik lees ongeveer 1 pagina op 1 minuut.

trijnewijn · 03/09/2017 op 09:18

Dat is een mooie terugblik op de challenges, herkenbaar ook. Nog veel succes met je colastop!

minoesjka2 · 04/09/2017 op 19:28

Mooie conclusie, en wat leuk dat je er even op terugkijkt voor je het los laat.

Top 5 #1 – Made by Lilo · 24/09/2017 op 09:45

[…] Perfect?-blogchallenge: the end: hoe ik deze challenge ervaren heb, hebben jullie blijkbaar graag gelezen. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: