Ben jij al lid van Ravelry? Dit is de grootste ontmoetingsplek op internet voor breiers en hakers. Er zijn inmiddels meer dan zeven miljoen mensen lid van Ravelry.

Ravelry werd in 2007 opgericht door Jessica en Casey Forbes. Jessica blogde daarvoor al en zocht naar een efficiënte manier om haar ‘bookmarks’ te bewaren. Ze peilde naar reacties van haar volgers en werd er door overspoeld.

Ravelry werkt met een klein team van vijf mensen. Hun uitgangspunt is altijd geweest dat ze samenwerken met kleine zelfstandigen die adverteren op de site en niet met de grote commerciële bedrijven. Het succes van Ravelry is dat het door en voor mensen met een gedeelde hobby is. De advertenties hebben altijd met garen, patronen of in ieder geval met de hobby te maken.

Ravelry wordt vooral gebruikt om patronen te zoeken. Op deze website kan je zien wie een bepaald patroon al gebreid heeft, wat ze er aan hebben veranderd en welk garen ze hebben gebruikt. Ravelry is ook een handig hulpmiddel om een indruk te krijgen van kleur en kwaliteit van een bepaalde wol.

Er staan meer dan 700.000 patronen op Ravelry. Het is voor designers de manier om hun patronen onder de aandacht van een groot publiek te brengen. Voor veel ontwerpers is Ravelry de start van hun carrière geweest.

Ravelry biedt:

  • Een organisatietool: je kunt er foto’s plaatsen van je werk, informatie over een patroon delen, een inventarisatie maken van je wolvoorraad, bijhouden welke brei- of haaknaalden je bezit en welke patronen je zou willen maken
  • Een patronen-database en zoekmachine: zeker als het om breien gaat is er bijna geen patroon dat niet via Ravelry te vinden is. Gebruikers van Ravelry noteren informatie over het door hun gebruikte patroon, waar het te vinden is, met welk garen zij het hebben gemaakt etc.
  • Een social-media site: door middel van forums, groepen en vrienden kun je communiceren met anderen. Je ziet wat je vrienden hebben gemaakt en welke patronen zij hebben bewaard.
  • Een plaats voor kleine onafhankelijke garenproducenten.

Ben jij al lid van Ravelry? Als je mij wilt toevoegen als vriend, klik dan hier.

Deze post is gebaseerd op een artikel uit Handwerken zonder grenzen

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: