Mama haar Kerstcadeautje is eindelijk een klaar: een paar sokken met een mooi patroontje gemaakt met Rowan Fine art.

Ik heb nog niet vaak sokken gebreid met een patroon in dus dat is telkens even wennen. Omdat ze voor dit patroon andere symbolen gebruiken dan dat ik gewoon ben (al is gewoon zijn veel gezegd), heb ik het patroon in Stitch fiddle gezet zodat ik het zou begrijpen.

stitch-fiddle-rechts-en-averechts-sokken

Eens ik het patroon een paar keer gebreid had was het niet moeilijk meer en had ik de logica die er achter zit door.

Ik ben altijd benieuwd naar hoe een bepaald patroon er uit gaat zien als het gebreid is. Hebben jullie dat ook?

Een nadeel van Rowan Fine art is, vind ik persoonlijk, dat je het koopt op strengen en dat je er dus eerst een bol van moet maken. Ik hoor vaak dat vriendinnen de armen van hun man lenen zodat die de ‘ontrolde’ streng kunnen vasthouden maar als je alleen woont moet je wat creatiever zijn, maar ook dan lukt het wel.

15740836_1813234168952463_1722784668136962346_n

Het belangrijkste is dat ik blij ben met het resultaat, en dat is zeker zo!

recht-en-averecht

Categorieën: BreienKousen

2 reacties

Atelier Rosan · 10/02/2017 op 14:42

Mooie sokken, Lize! En Stitch Fiddle staat ook bij mijn favorieten :-).

Jorien · 10/02/2017 op 20:20

Prachtig!! Echt heel mooie sokken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: