Vandaag deel ik 3 tips met jullie om je breiwerk en wat er mee te maken heeft beter en exacter te kunnen meten.

Rondbreinaalden

Mijn rondbreinaalden van KnitPro

Bij het breien komt het op nauwkeurigheid aan. Met de spitse punten van de breinaalden van addi kun je perfect werken, want hiermee wordt voorkomen dat de draad gespleten wordt. De breinaalden en rondbreinaalden zijn in verschillende diktes verkrijgbaar (van 1,5 tot 8) en met een lengte variërend van 40 tot 150 cm. Alternatief: de korte breipunten met het kliksysteem in naalddikte 3,5 tot 8.

Toerenteller

Ik gebruik een digitale toerenteller die je als een ring rond je vinger kan doen

Het tien keer opnieuw natellen van het aantal naalden resp. toeren wordt nu met de handige toerenteller overbodig. Vooral bij het breien van mouwen en sokken is het belangrijk dat er een eenzelfde aantal naalden gebreid wordt. Met het groene monstertje van Clover kun je heel handig met een kliksysteem het aantal naalden resp. toeren tellen. Handig: hang de toerenteller aan een koord om je nek.

Open magneetbord

Mijn magneetbord 

Ervaren breisters hebben de breimap ‘Magma’ van KnitPro getest. Hun oordeel luidt: “Waarom is men niet eerder op dit idee gekomen?” Als je de map opendoet kun je bijvoorbeeld bij de rechterkant een pagina met een telpatroon vastzetten. De magneetstrook wordt na elke naald verschoven, zodat je precies kunt zien waar je bent gebleven. Als je met breien wilt stoppen, klap je de map dicht. De magneetstrook blijft op zijn plaats zitten.

Bron: Simply breien

Categorieën: Producttip

2 reacties

bright2write · 16/06/2017 op 08:19

Goed geschreven, prachtige foto’s als duidelijke illustratie – deze handige tips gaan mensen die van breien houden volgens mij erg appreciëren.

Hilde · 16/06/2017 op 20:48

Wat een handige tool! Ik brei niet zo vaak maar kan het wel (jammer dat dat niet meer op de lagere school wordt gegeven). Zo’n teller lijkt me superhandig als je een patroon met verschillende kleuren dient uit te werken. Zal de lezers hier zeker helpen. Goed idee, nuttige tips ook Lize. Knap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: