Al jaren denk ik “ooit ga ik eens meedoen met de sockmadness” maar elke keer als het zo ver is, ben ik met te veel andere projecten bezig. Dit jaar had ik iets meer tijd en besloot ik om de kwalificatieronde een kans te geven.

Maar misschien eerst even uitleggen wat de sockmadness is. Zoals het woord zegt, is het een sokken gekte. Je breit een paar sokken binnen een bepaalde tijd, in het begin is dat 14 dagen. De sokken zijn best wel een uitdaging doordat er bijvoorbeeld meerdere kleuren gebruikt worden, kraaltjes ingebreid worden, kant- en andere patronen gebruikt worden die je anders nooit zou gebruiken…

De eerste 2 weken is er een kwalificatieronde. Ofwel brei je het volledige paar sokken en ga je naar de volgende ronde ofwel brei je 1 volledige sok of 2 sokken tot voorbij de hiel en ben je een cheerleader. Als cheerleader krijg je wel alle patronen van de sockmadness maar doe je niet mee aan de wedstrijd.

Ik heb geprobeerd om mij te kwalificeren maar ik ben er jammer genoeg niet door geraakt omdat ik 1 patroonherhaling te weinig heb gebreid. Ik had nog de mogelijkheid om de teen terug uit te trekken zodat ik dat stukje nog kon bij breien maar dat zag ik op dat moment niet zitten.

Nu ik heb kunnen voorproeven, denk ik wel dat ik de smaak te pakken heb, en heb het alvast genoteerd in mijn agenda voor volgend jaar. Dan zorg ik ervoor dat ik er tijd voor kan maken.

 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: