Een nieuwe categorie op deze blog: producttips!
Omdat ik graag averechts en tegendraads doe om het zo maar even te zeggen begin ik met hulpmiddeltjes om je projecten af te werken.
Hieronder lezen jullie meer over spelden en stukken die aan elkaar moeten gemaakt worden.

1-speldenkussen-ivoor-4121_10

Bron: Naboqu 

Om de naden van een project netjes in elkaar te kunnen stikken of naaien, worden ze eerst geregen of dichtgespeld. Zorg dat je een speldenkussentje met voldoende spelden bij de hand hebt, zodat je de spelden niet kwijtraakt. Wij waren meteen enthousiast over het speldenkussentje van Clover dat als knutselpakketje verkrijgbaar is. In het pakketje zit een stevige ronde ring, een stukje borduurstof en vulmateriaal. Nadat de motiefjes geborduurd zijn, zet je het speldenkussen in elkaar.

header_stecknadeln_02

Bron: Ponyneedles 

Wist je dat spelden in vele verschillende soorten verkrijgbaar zijn? Voor het afwerken van breiwerk is het handig lange spelden met een bont kopje te nemen. Je kunt ze voor het spannen of voor het dichtspelden van naden gebruiken. Het voordeel: de gekleurde kopjes vallen meteen op, zodat je precies ziet waar je spelden in de naad werden gestoken.

shopping

Bron: Storesquare 

Als een rand vastgezet moet worden, maar de sluiting niet zichtbaar mag zijn, kun je in plaats van knopen drukkertjes vastnaaien. Ze zijn zo ontwikkeld dat rondom bij de buitenrand gaatjes zitten. Naai de drukkertjes bij de gaatjes met dun garen met kleine steken vast. Opgelet: de draad mag niet te dik zijn, anders sluit het drukkertje niet. het grote voordeel van drukkertjes: ze kunnen onzichtbaar vastgenaaid worden.

Bron: Simply breien

Categorieën: Producttip

3 reacties

Marjolein@flaflinko · 16/05/2017 op 19:37

Ik wou dat ik ze kon gebruiken, helaas ben ik een brei-drama 😂

Manuela van Bergen · 18/05/2017 op 08:42

Goed idee! Mijn spelden liggen los in een bakje.. Heel onhandig want als ik één speld nodig hebt zitten er meestal een stuk of 5 in mijn hand vastgespeld. Binnenkort maar eens een speldenkussentje maken 🙂

Hilde · 04/06/2017 op 09:08

Een speldenkussen van vilt en uitgeknipt patroon maakte ik ook al eens. Deze lijkt me ook erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: