Een tijd geleden hadden we nog eens een gek idee bij Stitch ‘n Bitch Leuven: laten we allemaal gezellig meedoen met een mystery knitalong! Naar een patroon van Joji Locatelli.
Je leest het goed, een mystery. Het enige wat we wisten was dat we sokkenwol nodig hadden in 5 kleuren:

  1. Dit is de lichtste kleur (= wit)
  2. Een medium donkere kleur  (= paars)
  3. Een ‘gespikkelde’/opvallende kleur  (= blauw/wit/paars)
  4. Dit kan de donkerste kleur zijn (= groen)
  5. Een medium donkere kleur  (= bruin)

Joji kleuren

Wanneer de knitalong begon kregen we via Ravelry een patroonupdate met het eerste deel, een week later het tweede deel, een week later het derde deel en zo verder tot je het patroon van de 5 delen hebt.

Joji clue 1

Om te beginnen moesten we een klein driehoekje vormen. Dat was niet gemakkelijk! Maar het was zo spannend dat we nieuwsgierig waren en bleven verder doen.

Elke week werd “de driehoek” groter, al moet ik zeggen dat het mij niet lukte om 1 deel op een week tijd afgewerkt te krijgen. Elke deel moest je bovendien 2 x breien dus dat nam al snel 2 weken in beslag bij mij.

Joji clue 2

Na een tijd had ik wel door hoe het patroon in elkaar zat en was het eigenlijk redelijk gemakkelijk. Vooral onthouden hoeveel rijen je in deze kleur en deze steek moest breien. Het was zo leuk om te zien hoe de sjaal bleef groeien!

Als clue 4 klaar was begon het aan elkaar breien van de beide delen. Het einde was in zicht, dacht ik… maar daar had ik me toch in vergist want er moest nog wel wat gebreid worden om “de gaten” op te vullen. Bovendien was het onhandig omdat je aan de beide kanten een rondbreinaald had steken waarvan je dus maar één gebruikte en de andere hing daar te bengelen en in de weg te hangen.

Joji clue 4

Op vrijdagavond was het breiwerk gedaan maar dan moest ik de draadjes nog gaan instoppen. Wat een verschil geeft dat hé? Die draadjes er aan of niet. Ik vond de sjaal zo mooi, éénmaal als hij klaar was dat ik er een fotoshoot mee wou gaan doen en persoonlijk vind ik wel dat de foto’s goed gelukt zijn.

Joji mysterywrap liggend (1 van 1)

Joji mysterywrap hangend (1 van 1)

Zou jij meedoen aan zo’n mystery knitalong?

Waarom wel of waarom niet?

Ik maak deze sjaal met veel plezier voor jou in de kleuren en het materiaal die jij wilt.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: